Mustafa Kus onder voorwaarden naar DENK

21

Als hij een adviseursrol kan krijgen bij DENK dan staat Mustafa Kus daarvoor open. Het gisteren opgestapte bestuurslid van de SP Leiden zei dat vanavond bij Sleutelstad FM. Ook ziet hij wel een rol voor zichzelf weggelegd bij het opzetten van Denk Leiden.

Mustafa Kus over zijn flirt met de beweging Denk.

Kus wil in de toekomst best tijd steken in Denk, maar dan moet die partij zich wel breder gaan oriënteren. In een partij alleen voor allochtonen ziet hij niks. Dan blijf je klein. Denk groot! Wees er voor iedereen.

Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen ziet Kus zich niet op de kandidatenlijst bij Denk staan. Al is het maar omdat hij er geen tijd voor heeft. Kus is druk bezig met de door hem opgerichte Stichting Omalief waar Turkse jongeren zich ontfermen over eenzame Nederlandse ouderen. “En dat komt op de eerste plaats,” zegt Kus die binnenkort wel op gesprek gaat bij Denk om te kijken of daar een plek voor hem is die aan zijn eisen voldoet.

Delen

21 reacties

  1. Dus het advies van Kus is geef alle staatsbezoekers (zelfs van Israel) een hand wees bevriend met uw Gulan broeders. Heb respect voor vrouwen, homo’s en dieren. Eigenlijk is zijn advies dan accepteer en pas je aan aan de waarden en normen die gelden in Nederland. Of heeft meneer Kus dan een andere interpretatie.

  2. Gerard van Hees op

    Kus begint een draaikont te worden. Hij wil DENK breder trekken, maar de SP is breed, waarom dan toch een overstap. Los van ”reactie’s” op zijn eerdere artikel maakt hij dat niet duidelijk. Een overstap omdat je gepaaid bent met een positie? Daar lijkt het wel op. De gelijkenis met Sylvana Simons is opmerkelijk. Kus zijn geloofwaardigheid is wat mij betreft nul geworden. Jammer. Hopelijk komt hij nog eens van zijn roze wolk af.

  3. Er zijn veel autochtonen die zich niet thuis voelen bij de partijen, en ik voel mij zeker niet thuis bij DENK. Een SP’er die naar DENK wil? Waarschijnlijk wil hij een baantje omdat hij weg is bij zijn huidige werkgever.
    En waarom allochtoonse jongeren en niet autochtonen? Klinkt nogal bekrompen Kus.

  4. Draaikont ‘Judas’ Kus lijkt mij een geschikte opvolger van Daan Sloos, ook al een voormalige SP’er, mochten die Erdomannetjes niet aan zijn voorwaarden willen voldoen.

  5. Een Leids burger op

    Zoals ik al eerder zei verrast het mij niet dat die Nederturk zich (eventueel) wil aansluiten bij DENK.
    In die club zitten vooral turksgeoriënteerde mensen. En dus is een eventuele overstap van SP naar DENK niet zo vreemd, gezien zijn afkomst.

    Citaat: “In een partij alleen voor allochtonen ziet hij niks. Dan blijf je klein. Denk groot! Wees er voor iedereen.”
    Voor iedereen? Nou , die club DENK is er toch vooral voor turksgeoriënteerde mensen hoor, ook al beweren ze zelf van niet…

    Het doet mij denken aan een turk in een aandere partij, D66, die ook ooit eens zei dat hij er voor iedereen was of woorden van gelijke strekking.
    Maar vervolgens wel turkstalige verkiezingposterjes van D66 ging verspreiden….
    zie:http://sleutelstad.nl/2010/02/16/vvd-turkse-campagne-d66-verwerpelijk/

    • Gerard van der Veer op

      Afkomst als noodlot of: prik het gezwam door:

      “Omdat ik het altijd al gezegd had, verrast het mij niet dat die Nederlanders eventueel stemmen op VVD/PVV/PvdA/CDA/D66/GL/CU/PVDD/SGP/Ouderenpartij, partijen die vooral op Nederland georiënteerde mensen trekken. Gezien hun afkomst is de keuze van Nederlanders voor zulke partijen niet vreemd.

      Citaat: “In een partij alleen voor Nederlanders ziet hij niks. Dan blijf je klein. Denk groot! Wees er voor iedereen.” Voor iedereen? Nou, die VVD/PVV/PvdA/CDA/D66/GL/CU/PVDD/SGP/Ouderenpartij zijn er vooral voor op Nederland georiënteerde mensen hoor, wat ze zelf ook beweren. Zoals ik altijd al zei.

      Het doet mij denken aan een andere Nederlander, actief in een van die Nederlandse partijen. Die zei ooit dat hij voor mensenrechten was, of woorden van gelijke strekking, iets voor iedereen. Maar vervolgens verspreidde hij wel verkiezingposters in het Nederlands in plaats van het Esperanto!!

        • Gerard van der Veer op

          Opmerkelijk hoe u een reactie waarin ik het niet over mijzelf heb kunt lezen alsof gewijd aan mijn importantie. Dit terwijl ik wat ik kritiseer in de reactie van ‘Een Leids Burger’ in de eerste drie woorden samenvat: afkomst als noodlot voorstellen. Mogelijk wilde u op de man spelen en sleepte hem er daarom bij.

          • Gerard van der Veer op

            U handhaaft de stellige toon, maar die wordt niet gewettigd door wat u meedeelt. Ik reageerde daadwerkelijk op ‘Een Leids Burger’. Ik kritiseerde daadwerkelijk het ‘afkomst als noodlot’-element in zijn rammelende zinnen. U vond het nodig dit ‘narcisme’ te noemen, in de populaire betekenis van ‘ijdeltuit’. Nu meent u weer dat ik een cirkelredenering gebruikte, zonder dit te staven, en zonder in te gaan op wat ik u voorhield. Ook vindt u het nodig om mijn achternaam te verkleinen en onnodig Engels en Latijn te gebruiken. Uw bedoeling om uit het ongerijmde te bewijzen dat u mijn meerdere bent in opinie-opzicht zult u voor uzelf geslaagd achten. Ik hoop dat het u enig plezier verschaft.

  6. Zo te zien is ook voor Kus het Turk zijn belangrijker dan het Nederlander en in het bijzonder Leienaar zijn. Een triest vervolg op de politieke carrière van iemand vol goede bedoelingen. Mijn grootmoeder zaliger zei het al: de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. De politieke arm van Erdogan (in Nederland DENK) heeft ook Kus in zijn greep gekregen. Heel begrijpelijk. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om je daaraan te onttrekken. En er zal wel meer spelen waarvan we niet het fijne weten. Jammer voor Kus is dat hij op het verkeerde paard wed. In de peilingen van Maurice de Hond komt DENK nu op 0 zetels uit. Ik weet niet of de lieve omaatjes hier nu zo tevreden over zullen zijn. Als ik hem was zou ik er nog een paar nachtjes overslapen en dan mijn excuses maken. En als ik de SP was zou ik dan zeggen: toedeloe, succes verder. Even goede vrienden, maar niet meer bij ons.

  7. Een Leids burger op

    Henk heeft natuurlijk gelijk dat narcisme prima bij van der Veer past…..

    In mijn reactie van 19-10-2016 19.36 uur heb ik uiteraard helemaal NIET afkomst als noodlot voorgesteld zoals van der Veer alweer eens tenonrechte suggereert: alsof afkomst hier in dit geval noodzakelijkerwijs zou moeten leiden tot de keuze die de heer KUS nu lijkt te gaan maken.. Dat is uiteraard niet zo want er zijn immers ook mensen van turkse afkomst die sowieso niet voor DENK kiezen.

    Wat ik wèl heb gezegd dat het mij niet verrast dat juist iemand van turkse afkomst voor een dergelijke club kiest of juist iemand van turkse afkomst turkstalige verkiezingspostertjes heeft verspreid. Maar dat soort zaken zijn natuurlijk helemaal géén onafwendbaar noodlot dat met afkomst zou samenhangen maar gewoon een vrije, m.i. wel een verwerpelijke, KEUZE van die (turkse) personen.

    • Gerard van der Veer op

      Nieuw voorbeeld van twee keer argumentloos oordelen vellen: 1. meegaan in het op de man spelen (“Henk heeft natuurlijk gelijk” ) – wat bent u toch een crooked, nasty man. 2. bewering uit het ongerijmde dat u niet ‘afkomst als noodlot’ voorstelde. Kijk maar, lijkt u te zeggen, hier schrijf ik toch dat dhr. Kus een keuze heeft. Impliciet: niet alle Turkse Nederlanders zijn gedwongen hetzelfde te handelen, Turk zijnde.
      *
      Een man die niet ingaat op wat een ander hem voorwerpt, verliest recht van spreken. U bent een man die vooral maar raak beweert, al voorziet u uw beweringen van links naar online artikelen die ondersteuning zouden aanleveren voor uw oordelen.
      *
      Daarom ter afsluiting: waarom u wel redeneert op de wijze van ‘afkomst is noodlot’:
      *
      U schrijft dat het u niet verrast dat de SP-er Kus overweegt zich bij DENK aan te sluiten. Waarom hield u er altijd al sterk rekening meel? “In die club [DENK] zitten vooral turksgeoriënteerde mensen. En dus is een eventuele overstap van SP naar DENK niet zo vreemd, gezien zijn afkomst.”.
      *
      Turks trekt Turks aan. Eenmaal een Turk, altijd een Turk.
      *
      Vervolgens meent u beter dan dhr Kus te weten wat hij denkt, normaal genomen stuitend arrogant. Al beweert dhr Kus uitdrukkelijk dat hij niets op heeft met een partij die exclusief wil zijn, u weet beter. Vervolgens komt er een kulzin, die niets bewijst, maar voor u een sterk argument lijkt te zijn: “Nou, die club DENK is er toch vooral voor turksgeoriënteerde mensen hoor, ook al beweren ze zelf van niet…”
      *
      Omdat u het zelf niet snapt, zal ik het nog eens spellen. Dhr. Kus zegt niet gesteld te zijn op DENK voor zover het eenkennig zich op Turkse Nederlanders (‘allochtonen’ zegt het Sleutelstad-bericht) zou richten. U ‘weerlegt’ hem door te zeggen dat DENK zich eenkennig op Turkse Nederlanders richt. Dat zei dhr. Kus al. Dat beviel hem minder.
      *
      Het woord ‘club’ [‘club DENK’] is een voorbeeld van op niets gebaseerde aanmatiging/neerbuigendheid. DENK is een politieke partij, geen visvereniging (‘club’). De aanmatiging is die van iemand die suggereert dat hij DENK van haver tot gort kent, hij kent dat kluppie wel. Maar u bent helemaal geen insider, juist outsider, man met voor informatie ontoegankelijke vaste denkbeelden. Zie uw indrukwekkende ISlam-kennis, waarvan u met steeds dezelfde woordspeling indrukwekkend getuigenis aflegt.
      *
      U ziet Turkse Nederlanders als een betrekkelijk eenvormige massa. Alleen dan heeft het zin om het handelen van een twééde Turkse Nederlander op te voeren alsof dat iets zegt over het handelen van dhr. Kus (of Turkse Nederlanders in het algemeen). U schrijft: “Het doet mij denken aan een turk in een andere partij, die ook ooit eens zei dat hij er voor iedereen was of woorden van gelijke strekking”. NB: u hecht er kennelijk aan deze politicus als ‘Turk’ weg te zetten. Zo blijft hij tot in lengte van dagen ‘de buitenlander’.
      *
      U vindt het feit dat betrokken politicus folders in het Turks verspreidde argument ergens voor. Zoals gebruikelijk moet de lezer raden waarvoor het argument is en hoe precies. Er zijn immers tal van redenen te bedenken waarom een Turks-Nederlandse politicus (ook) posters in het Turks verspreidt. Ik houd uw impliciete argument op: eenmaal een Turk, altijd een Turk; Turks zoekt Turks op.
      *
      U redeneert zo zwak en proleterig dat een parodie me voldoende leek. Degenen die u weldenkend vinden, zullen niet vatbaar zijn voor argumenten. Mogelijk vinden ze de lengte van mijn reactie bewijs dat ik een groot ego moet hebben, mijzelf graag teruglees en daarom moeite heb te stoppen met typen. Het blijft een jijbak. En weldenkende mensen hebben mij niet nodig om te concluderen dat uw vaste opinie weinig soeps is.
      *
      Aanvullend op die parodie hier, tot slot, een tweede denkbare reden voor het ophangen van posters in het Turks (in buurten waar veel Turkse Nederlanders wonen) door een Turks-Nederlandse politicus. Het is een negatieve reden: cliëntelisme.
      *
      Dat verwijt is in het verleden terecht geweest in het geval van de PvdA. In het geval van een politicus die voor D66 op de lijst staat, is dat echter minder aannemelijk. Niet alleen qua inhoud van het partijprogramma van D66. Veel simpeler is de eenvoudige, niet onaannemelijke mogelijkheid dat de D66-politicus stemmen probeert weg te trekken van de PvdA. In uw geborneerdheid benadrukt u het feit deze politicus zich (ook) op Turkse Nederlanders richt (Turks zoekt Turks, eenmaal een Turk, altijd een Turk) maar slaat over dat hij actief is, uit vrije keus, voor D66.

      • Je bent een Ouwehoer.
        Dit woord is een beetje verleden tijd.
        Je hebt de kwaliteit van een Hildebrand (1814-1903) alias N. Beets.
        Maar voor u Geertje, Veertje, past het in je achterdeurtje.
        Dat je in cirkels blijft ronddraaien. Energieverspilling.
        Ouwehoer. Dat woord.

  8. Voor iedereen die met idealen en grootse ideeën de Nederlandse politiek in wil is het raadzaam dit disposé van Thierry Baudet in NRC uit 2011 nog eens door te lezen, hij slaat de spijker op zijn kop. Ja-knikkers en slippendragers zullen niet de kloof dichten die er al geruime tijd bestaat tussen kiezer en gekozene. Wat dat betreft kan Mustafa ook beter niet zijn heil zoeken bij die twee DENK-clowns, de ja-knikkers van de EUTD (het verlengstuk van Adolfje Erdogan’s AKP in Europa). http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/04/ben-je-geen-ja-zegger-vergeet-dan-een-politieke-carriere-12018928-a520482

  9. Een Leids burger op

    Die Van der Veer moet eerst maar eens leren te reageren op wat ik wèl gezegd heb en niet op wat hij meent dat ik gezegd zou hebben en daar maar weer een eigen interpretatie aan gaat geven. Ook nu staat zijn reactie, zoals te verwachten was, vol met valse beweringen.En voorzover deze bevooroordeelde lichtveerdige sufferd wel reageert op wat ik gezegd heb trekt hij er, zoals gewoonlijk, verkeerde conclusies uit. Het is juist hij die vol met
    vooroordelen zit en meent te weten wat anderen zouden denken en daar dan op reageert. Bovendien heb ik (tevergeefs) trachten duidelijk te maken met
    argumenten waarom er helemaal geen sprake is van afkomst als noodlot.
    —-
    – Als een turkse nederlander turkstalige verkiezingspostertjes gaat verspreiden zal het toch voor ieder weldenkend mens duidelijk zijn dat zo’n persoon zich in de eerste plaats richt op de (stemmen) van andere aanwezige turken en niet op de Nederlanders in het algemeen.
    – Evenzo als een turkse Nederlander, zoals de heer Kus, overweegt om zich aan te sluiten bij zo’n typisch turks-georiënteerde( of beter Erdogan-
    georiënteerde) partij als DENK geeft dat toch aan dat hij het Turk zijn belangrijker vindt dan het Nederlander zijn.

    Dat zijn, mijns inziens, foute KEUZES die wel degelijk met afkomst te maken hebben, maar beslist niet als noodlot zoals van der Veer mij in de schoenen
    tracht te schuiven. Geen enkele Nederlandse turk hoeft deze keuzes te maken. Het blijven (foute) keuzes, ook voor een Nederlander van turkse afkomst.

    Het “Eenmaal een Turk, altijd een Turk”, wat ik nooit gezegd heb…, geldt zeker niet voor alle Nederlandse turken. Dat hangt dus nu juist af van de
    keuzes die zij maken. Iedereen kan wel zeggen dat hij er voor iedereen is maar het tegendeel blijkt als je turkstalige verkiezingspostertjes gaat
    verpreiden of actief wil worden bij zo’n partij als DENK. Daar helpt geen omaatjelief aan.
    —-
    De SP, waar de heer KUS nu lid van is, is tamelijk breed in de Nederlandse samenleving georiënteerd. Van zo’n partij als DENK moet je nog maar afwachten of die zich in de toekomst breder zou gaan oriënteren.(lijkt me niet waarschijnlijk.) Overigens zou het mij niet verbazen als hij uiteindelijk toch bij de SP blijft als hij bij DENK niet kan krijgen wat hij wil. Maar je kunt natuurlijk
    niet van twee walletjes blijven eten. We zullen zien wat het gaat worden: de Tomaat of turks fruit. 🙂

    • Pelle Oosting op

      Mijn God, u ouwehoert net zoveel als Gerard Veerkamp.
      Is U misschien 1 & dezelfde personage ?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline