Pop-UB opent deuren in advocatenvilla

3

Leidse studenten die de Universiteitsbibliotheek te druk vinden, kunnen vanaf vandaag terecht in de pop-UB Leiden in de villa van De Clercq advocaten en notarissen aan de Hoge Rijndijk. De kantoorvilla staat tijdelijk leeg en dus stond De Clercq wel open voor een tijdelijke invulling. De pop-UB is er volgens de initiatiefnemers namelijk alleen wanneer er extra plek nodig is: in de tentamentijd. En dat zijn de laatste twee weken van oktober.

Initiatiefneemster Nelleke Hijmans spreekt van een studieplekkennood in Leiden. “Zodra de tentamens er aankomen, zit de UB stampvol en is het vechten om een plekje. Steeds meer studenten weten Leiden te vinden en huisvesting wordt volop ontwikkelt, maar waar blijven de studieplekken?”

Hijmans promoot haar initiatief door zich stevig af te zetten tegen de bibliotheek van de Universiteit Leiden. “Nadat we zelf jarenlang alle UB-frustraties hebben geïncasseerd, hebben we nu bij pop-UB aan alles gedacht: onbeperkt verse koffie en thee, goeie en goedkope lunch, een grote pauzezolder met gameboys, Ninento’s, voetbaltafels en een bar, overlegruimtes die je niet drie weken van te voren hoeft te reserveren. Een oase van rust en ruimte aan de Oude Rijn. Dus nooit meer gore koffie uit de automaat.”

De pop-UB aan de Hoge Rijndijk 306 is de komende twee weken elke dag open van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Delen

3 reacties

  1. Ik herinner me uit mijn eigen studietijd (rond 1980) dat het in de UB aardig druk kon zijn door juristen, die overal konden opduiken met hun ‘Kluwers’, ook in studiezalen waar je als classicus of historicus je vaklitteratuur wilde raadplegen. Gaat het hier om juristen? Dan is dit misschien wel een goede oplossing.

  2. Nee, alleen sterren/wis/nat en scheikunde mag in de pop-UB studeren deze maand, de rest vd uni niet.

    (De rest zijn ook geen studies, maar opleidingen…preppen voor je tems doe je maar lekker tussen het zuipen, pokeren en blowen door.)

  3. Hahaha, De Clerq daar zit wel wat in, zeker wat betreft aankomende juristen. Die lezen en studeren toch niet en weten waarschijnlijk niet eens wat een bibliotheek is. Ze gaan “tussen het zuipen, pokeren en blowen door” naar de door pappie en mammie betaalde bijspijkersessies van de repetitor, halen een zesminnetje en komen met de kruiwagen terecht in functies waarin je eigenlijk denkende mensen, die een echte studie hebben voltooid, zou willen hebben.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline