Gemeente doet aangifte vernieling regenboogzebra

Het regenboogzebrapad op de nieuwe Beestenmarkt is hersteld. Wethouder Roos van Gelderen heeft vanmorgen direct opdracht gegeven om de gaybra in de oorspronkelijke staat terug te laten brengen nadat onbekenden de veelkleurige voetgangersoversteekplaats afgelopen nacht met verf te lijf gingen. Ook doet de gemeente bij de politie aangifte van de vernieling.

Op een filmpje de vanuit Rockcafé Lazarus is gemaakt van de vernieling is te zien dat een drietal jongens of mannen met bezems verf op het regenboogpad aanbrengen. Ook filmen ze elkaar en brengt een van hen ogenschijnlijk de hitlergroet. Van de vernieling zijn ook foto’s gemaakt.

Mogelijk kunnen aan de hand van de beelden de daders worden achterhaald.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline