Leidse regio vlagt voor Coming Out Dag

Vanochtend werden op verschillende plekken in Leiden en de regio de regenboogvlaggen gehesen vanwege de jaarlijkse Coming Out Dag. In Leiden hees wethouder Roos van Gelderen samen met het bestuur van COC Leiden de regenboogvlag op het bordes van het stadhuis. Daarna werd door het bestuur van de LHBT-belangenvereniging de vlag in Katwijk gehesen samen met een deel van de gemeenteraad. In Noordwijk verfden leerlingen van het Northgo College de brug naar hun school in de regenboogkleuren.

“Voor de volledige acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit moet nog veel werk worden verricht, ook in onze regio. Lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) hebben ook in Holland-Rijnland soms nog te maken met discriminatie, onwetendheid en helaas ook geweld. Daarom blijven we aandacht vragen voor zichtbaarheid en meer voorlichting,” aldus COC Leiden-voorzitter Jan Thijs Leeuwrik Nieborg.

In Leiden werd voor zoals ieder jaar door de wethouder de vlag op het bordes gehesen en dit jaar ook aan de stadhuistoren. Ook in Voorschoten, Leiderdorp en dit jaar voor het eerst in Oegstgeest wappert  de regenboogvlag aan of naast het gemeentehuis. Van de veertien gemeentes in Holland-Rijnland vlaggen dit jaar tien gemeentes.

In Katwijk, waar vorig jaar de vlag al na een paar uur werd gestolen, werd dit jaar een nieuwe vlaggemast geplaatst om ontvreemding te voorkomen. De regenboogvlag werd onder andere door Gijsbert Schrijvers, raadslid en vorig jaar initiatiefnemer van het uithangen van de vlag, gehesen aan de mast tegenover het raadhuis.

In Noordwijk sprak wethouder Dennis Salman lovende woorden over de regenboogactie bij het Northgo College dat het Jongerenwerk daar had georganiseerd. De wethouder sprak ook over de plannen om seksuele- en genderdiversiteit beter bespreekbaar te maken bij Noordwijkse sportclubs. Hiervoor start binnenkort een project.

Naast gemeentes hesen veel organisaties de regenboogvlag, zoals politie, brandweer, de Leidse universiteit, studentenverenigingen, verschillende sportclubs en scholen.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline