Lakenhal krijgt extra miljoenen voor opwaardering

De renovatie en uitbreiding van de Lakenhal kan doorgaan. Met de tegenstemmen van de SP, ChristenUnie en de PvdA ging de raad in ruime meerderheid akkoord met het extra geld, ook al was dat niet van harte.

2016-10-11 22.51.44De huidige en de vorige cultuurwethouder, Robert Strijk en Jan-Jaap de Haan, proosten met het personeel van De Lakenhal op de goede afloop van het debat waarbij 3,2 miljoen extra beschikbaar werd gesteld voor de uitbreiding en renovatie van het museum. (Foto: Chris de Waard).

Na afloop van de vergadering sprak Chris de Waard achtereenvolgens met cultuurwethouder Robert Strijk, diens voorganger Jan-Jaap de Haan en met Lakenhal-directeur Meta Knol.

Er komt zelfs nog wat extra geld beschikbaar. Het gaat om 50.000 euro voor dakramen in de expositiezaal, zodat daar niet alleen kunstlicht is. Ook gaat de fondsenwerving onverminderd door. Zo hoopt de Lakenhal alsnog voldoende geld op te halen voor de realisatie van een Universiteitskamer waar de geschiedenis van dat belangrijke Leidse kennisinstituut getoond kan worden.

2016-10-12 06.43.47

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline