Stichting Leiden Helpt jaar langer onder de pannen

1

De gemeente Leiden schiet de stichting Leiden Helpt opnieuw te hulp. De organisatie die is gevestigd in een pand van de gemeente aan de Willem Barentzstraat hoeft ook in 2017 geen huur te betalen. Dat heeft wethouder Marleen Damen laten weten.

Wethouder Marleen Damen vertelt aan Chris de Waard dat de stichting Leiden Helpt ook in 2017 gratis gebruik mag blijven maken van het pand aan de Willem Barentzstraat.

Leiden Helpt moest eigenlijk vanaf vorige maand huur gaan betalen voor het pand van waaruit onder andere een speelgoedbank, een boekenbank en een kledingbank wordt gerund ten behoeve van mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen. Ook is er sinds afgelopen zomer een dierenvoedselbank.

De gemeente besloot eerder dit jaar dat Leiden Helpt een paar maanden langer gratis in het pand mocht blijven. Vanaf januari 2017 zou er dan wel huur betaald moeten gaan worden. De tussenliggende maanden zou de stichting dan kunnen gebruiken voor een crowdfundingactie om geld voor de huur binnen te halen. De gemeente zou daarbij ook gaan helpen.

Die pogingen hebben echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wethouder Damen: “Je merkt bij dat soort acties dat er een grote bereidheid is om spullen te doneren, maar de huur betalen lukt op zo’n manier niet.” In de loop van volgend jaar komt de gemeente met een nieuwe visie over het bieden van onderdak aan organisaties in de stad waar veel waarde aan wordt gehecht, maar die geen marktconforme huur kunnen betalen,

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline