Leidse winkels vaker open op zondag

2

Leidse ondernemers zijn met elkaar in gesprek om vanaf 1 november elke zondag open te gaan. Dat is nodig om het winkelend publiek in Leiden te houden. Nu trekken veel Leidenaren voor hun inkopen naar omliggende steden waar de winkels wel elke zondag open zijn.

Afgelopen dinsdag vond er een bijeenkomst plaats waar ondernemers spraken over uniforme openingstijden in de binnenstad. “Veel winkeliers waren het met elkaar eens dat dít het moment is om allemaal op zondag open te gaan”, zegt voorzitter Claudia de Zeeuw van de werkgroep openingstijden. Zij is één van de ondernemers die plaats heeft genomen in de werkgroep om het project te trekken. Ze worden daarbij gesteund door Centrum Management Leiden.


Reanne van Kleef sprak met centrummanager Erwin Roodhart en voorzitter Claudia de Zeeuw van de commissie openingstijden over uniforme openingstijden in de binnenstad.

“We juichen dit enorm toe”, vertelt centrummanager Erwin Roodhart. “De steden om ons hebben die beweging al gemaakt. We zien nu Leidenaren naar die steden toe trekken, maar we willen ze graag hier bedienen. We willen dit initiatief dan ook graag faciliteren door onze capaciteit, netwerk en geld in te zetten.”

Winkelroutekaart

Een groot deel van de winkels is al open op zondag. De werkgroep vraagt nu zoveel mogelijk winkeliers zich daarbij aan te sluiten. Vervolgens wordt er een winkelroutekaart gemaakt waarop te zien is welke winkels op zondag open zijn. De Zeeuw: “Winkeliers die zich nu nog aansluiten komen ook op de kaart. Maar dan zijn we natuurlijk nog niet klaar. De komende maanden gaan we er hard aan trekken en per 1 januari komt er een nieuwe versie uit.” Ook wordt de website www.leidenshopping.com aangepast met alle actuele informatie.

Koopzaterdag

Er wordt echter niet alleen naar de openingstijden op zondag gekeken. “Het is raar dat we op zaterdag, de drukste winkeldag van de week, al die duizenden mensen de stad uit jagen door met z’n allen dicht te gaan. Daarom onderzoeken we ook of we bijvoorbeeld de openingstijden op zaterdag kunnen verlengen zodat mensen worden verleid om nog wat te gaan eten of drinken”, aldus Roodhart.

 

Delen

2 reacties

    • Gerda, je moet je beter informeren. De parkeergarage kost je 1,50 per uur. Daar ga je ech niet voor naar het sfeerloze Zoetermeer of Leidschendam.
      Ja, het winkelaanod in Leiden dient verbeterd te worden. Echt blij van de Haarlemmer- en de Breestraat word ik ook nog niet

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline