Definitief geen vluchtelingen naar locatie Rivierduinen in Oegstgeest

Er komen geen asielzoekers in de leegstaande panden van Rivierduinen aan de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest. Achter het gemeentehuis zou in twee gebouwen van Rivierduinen plek zijn voor maximaal 250 vluchtelingen. Het COA diende begin juni een officieel verzoek in bij de gemeente Oegstgeest om de locatie voor twee jaar te gebruiken. Dat is nu van de baan.

Oegstgeest voldoet niet aan de criteria die zijn vastgesteld aan de landelijke regietafel om een opvanglocatie te realiseren in de gemeente. Daarom heeft het COA, in overleg met de provincie, deze week besloten om niet verder te gaan met de opvanglocatie Oegstgeest.

Alleen locaties waar bestuurlijke overeenkomsten zijn getekend en waar de benodigde vergunningen al (bijna) in orde zijn, worden nog gerealiseerd voor de opvang van asielzoekers. Het COA heeft afgelopen maand vastgesteld dat Nederland momenteel beschikt over voldoende opvangcapaciteit. Ook is er nog voldoende reservecapaciteit aan opvangplekken aanwezig voor het geval de asielinstroom weer toeneemt.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline