3 October University, verkeersregels voor vogels en 3d-geprinte botten

SCIENCE 071 logo Een iets kortere uitzending dan normaal, maar daarom niet minder vol met wetenschap. De Nobelprijzen, met een Nederlandse winnaar, vogels die zelf verkeersregels verzinnen en Redacteur Lieuwe van Slooten ging langs bij 3 October University. Ook op 3 oktober valt er namelijk wat te leren.

 

 

Maandag was het 3 oktober en vanwege alle festiviteiten in de stad was de Universiteit gesloten. Wie toch college wilde volgen kon naar het Van Der Werfpark voor 3 October University. Leidse onderzoekers wisten met hun lezingen het publiek flink te boeien. Ook redacteur Lieuwe, die ging er maandag langs.

Deze week staat natuurlijk in het teken van de Nobelprijzen, mét een Nederlandse winnaar op het gebied van scheikunde. Daarnaast zijn wetenschappers in Australië erachter gekomen dat vogels hun eigen verkeersregels erop nahouden en het nut van gapen. Dit en meer in het wetenschapsnieuws van deze week.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline