Spaans thema Grote Optocht goed ontvangen

“Het is de leukste optocht die ik in jaren heb gezien! Ik krijg gewoon weer vertrouwen in de toekomst,” zegt Claas Griffioen terwijl de ene na de andere praalwagen langsrijdt op de Witte Singel. De voorzitter van de Vrienden van de Reveilll-je was de afgelopen jaren kritisch over de optocht, maar dit jaar geen onvertogen woord uit zijn mond.

Op de kruising met de Herenstraat en de Doezastraat is het elk jaar enorm druk. De Leino’s spelen voorafgaand aan de optocht vrolijke liedjes en ook de aanwezigheid van café De Tregter direct aan de route helpt om de sfeer erin te krijgen.

Het thema OntSpanje bleek een prima aanknopingspunt voor tal van leuke kwinkslagen in de optocht die enthousiast door het massaal opgekomen publiek werd verwelkomt. Een praalwagen van het Spaanse partyeiland Ibiza, Spaanse Zomerhits, een Spaanse costa, compleet met strand en hotel, het kon niet op dit jaar. Zelfs de temperatuur was bijna Spaans.

Ook bij de loopgroepen veel Spaanse invloeden. Een diervriendelijke stierenvechter met piepschuimen stier, burgemeester Van der Werf die grootmoedig zijn lichaam aanbood aan de hongerige toeschouwers, een grote hutspot en een pealla-pan en de watergeuzen. In de Gouden Koets de Leidse olympische sporters die de hele dag speciale gast waren van het gemeentebestuur.

Chris de Waard deed vanaf de Witte Singel verslag van de Grote Optocht voor Sleutelstad 3 Oktoberradio.

 

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016
Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door:
Centrum Management Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Du Prie, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline