Groep vermoedelijke zakkenrollers opgepakt

9

Een zogenaamd ‘flexteam’ van de Leidse politie heeft zondag 2 oktober tijdens de 3-oktoberviering extra toezicht gehouden. Dat toezicht in burgerkleding richtte zich vooral op zakkenrollers. De politie heeft bezoekers van het feest ook via teksten op de matrixborden gewaarschuwd voor zakkenrollers.

De politie kreeg zondagavond via cameratoezicht een groep personen in de gaten die vermoedelijk actief was met zakkenrollen. Het ging om zeven voertuigen, waaronder busjes en campers. Daarin zaten vooral vrouwen met kinderen. De groep verplaatste zich steeds door het centrum van Leiden in de omgeving van de Turfmarkt.

Twee voertuigen met meerdere inzittenden werden gecontroleerd op het Noordeinde. Er werden maar liefst zeventien bekeuringen uitgeschreven voor het niet goed vervoeren van kinderen. Deze zaten los achter in een bestelauto. Het Flexteam heeft een camper in beslag genomen vanwege een nog openstaande belastingschuld.

Een bestuurder van een busje kreeg een bekeuring omdat de achterbank niet was voorzien van veiligheidsgordels. De bestuurder mocht niet verder rijden met de bus en kreeg een WOK melding. Dat staat voor ‘wachten op keuring’. De bus mag pas weer de weg op als hij opnieuw is gekeurd en aan alle eisen voldoet.

Naast bovenstaande controles werd er nog iemand aangehouden die met een nepvuurwapen op de Haarlemmerstraat liep. In de Marksteeg werd iemand opgepakt die inbrekerswerktuigen bij zich had.

bij het Ballonpad, tussen het Schuttersveld en de Stationsweg, werd iemand onwel en moest per ambulance naar het ziekenhuis.

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016
Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door:
Centrum Management Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Du Prie, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Delen

9 reacties

  1. Deze zakkenrollers zijn natuurlijk een plaag, maar die plaag valt in het niet bij de zakkenrollers Rutte/Samsom van de VVD /PvdA-regering. Dit jaar is Ome Koos weer voor 385 euro eigen risico gerold alsof de zorgverzekering niets kost. Ome Koos hoopt op spoedige invoering van het Nationale Zorgplan zonder eigen risico.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline