Minikoraal volgend jaar mogelijk op het water

Na een aantal schitterende dagen was het vanmiddag een klein beetje jammer dat het miezerde tijdens het Minikoraal op de Garenmarkt. Maar uiteindelijk mocht het de pret niet drukken en zongen de duizenden basisscholieren uit Leiden en de randgemeenten als vanouds de longen uit het lijf.

Ook het feit dat Jochem Myjer verstek moest laten gaan, werd ruimschoots gecompenseerd door de kids die La la la Leiden uit het hoofd blijken te kennen en het uit volle borst ten gehore brachten.

Blikvanger was dit jaar zonder enige twijfel burgemeester Lenferink die in navolging van illustere stadsgenoten als Emile van Aelst, Erick van Zuijlen en Claas Griffioen een trui had laten breien door Joke van der Poel.

Volgend jaar kunnen de scholieren niet terecht op de Garenmarkt. Daar wordt dat een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Waar het Minikoraal dan plaatsvindt is nog onderwerp van onderzoek, maar de kans lijkt groot dat het water voor de Zijlpoort dan wordt volgelegd met pontons. Overigens niet alleen voor het Minikoraal, maar ook voor het Leidens Ontzet Concert door het Collegium Musicum dat vanaf dit jaar tot nieuwe traditie is gebombardeerd.

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016

Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door:
Centrummanagement Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners, Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & Accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds Leiden, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline