Gymsport Leiden test praalwagen

Gymsport Leiden heeft afgelopen zondag de praalwagen voor de 3 oktoberoptocht getest. De vereniging won eerder dit jaar de eerste praalwagenontwerpwedstrijd van de 3 Octobervereeniging. De wagen staat nu nog bij de brandweerkazerne in de Merenwijk. Daar wordt hij deze week af gemaakt.

Het winnende ontwerp bestaat uit de Leidse burcht met daarin een trampoline en een rekstok. De burcht heeft een omtrek van achttien meter, is tweeënhalve meter hoog en heeft kunstgras eromheen. Kinderen springen op de trampoline en komen visueel boven de burcht uit. Aan de andere kant van de wagen is een rekstok gemaakt.

De Grote Optocht is voor Gymsport Leiden een mooi moment om zich als één vereniging te presenteren. Op 6 juli 2016 fuseerden vijf Leidse gymnastiek verenigingen en werd Gymsport Leiden opgericht.


De praalwagen werd zondag uitgebreid getest bij de brandweerkazerne in de Merenwijk. (Video: Reanne van Kleef).

Reanne van Kleef sprak met lid van de stuurgroep Gymsport Leiden en geestelijk vader van de praalwagen Arthur Haasbroek.

De deelneemsters aan de Grote Optocht van Gymsport Leiden over de praalwagen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline