Bouw Lakenplein van start

De bouw van 64 sociale huurwoningen aan het Lakenplein gaat van start. In Speeltuin De Doorbraak werd donderdagmiddag het feestelijke startschot gegeven. Als het aan wethouder Paul Laudy ligt wordt de nieuwbouw vóór 3 oktober 2017 opgeleverd. Woningcorporatie Portaal gaat de woningen verhuren.

In de nieuwe huizen komen veel mensen uit de Zeeheldenbuurt te wonen. Zij wonen nu in verouderde woningen van Portaal. Het bouwplan is opgesteld in overleg met de buurt en de toekomstige bewoners. Het gaat dan bijvoorbeeld om de indeling van de woningen.


Reanne van Kleef sprak met een Els Bavelaar, één van de toekomstige bewoners.


Woordvoerder Corinne den Ouden van Portaal vertelt over de obstakels die zijn overwonnen en de goede samenwerking met de buurt en toekomstige bewoners.

Groen plein

Ook het Lakenplein zelf ondergaat een metamorfose en wordt omgebouwd tot groen plein dat onderdeel wordt van het Singelpark. “Dat zal iets langer gaan duren en dat is ook helemaal niet zo gek. Laten we nu eerst gaan bouwen en daarna de openbare ruimte gaan inrichten. Maar dat het er komt is zeker”, zegt bouwwethouder Laudy.

De ontwikkeling van het Lakenplein hangt ook samen met de bouw van de parkeergarage onder de Meelfabriek. Omdat die er nu nog niet is wordt de huidige parkeerplaats op het Lakenplein nog aangehouden. Volgens de wethouder zijn er wel goede afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het Lakenplein. Het project is daardoor niet afhankelijk van vorderingen bij de Meelfabriek.


Reanne van Kleef sprak met bouwwethouder Paul Laudy over de start van de bouw en de ontwikkelingen rondom het Lakenplein.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline