Tyrannosaurus Trix eindelijk te zien voor publiek

De tentoonstelling ‘T. rex in Town’ is vrijdagmiddag officieel geopend door minister Jet Bussemaker en bioloog Freek Vonk. Dat betekent dat Trix vanaf nu echt te zien is. Het skelet is het hoogtepunt van de tentoonstelling en blijft negen maanden te zien. Daarna gaat ze op reis door Europa, om vervolgens terug te keren in het nieuwe museumgebouw van Naturalis.

De tentoonstelling neemt de bezoeker 66 miljoen jaar terug de tijd in, naar het einde van het dinotijdperk. Levensechte dino-robots brengen het geologisch tijdperk Krijt tot leven, met dino-expert Anne Schulp als gids. Ook kunnen bezoekers zelf opzoek naar antwoorden over de T. rex. Hoe hard moet je bijvoorbeeld fietsen om een hongerige T. rex voor te blijven? In het Dinolab werken de paleontologen aan het prepareren van de fossiele botten van vijf triceratopsen, het eten van de T. rex,  die Naturalis in Amerika heeft opgegraven. Bezoekers kunnen ze het hemd  van het lijf vragen.

Naturalis verwacht veel bezoekers die Trix willen bekijken. Daarom wordt geïnteresseerden aangeraden online een kaartje te reserveren.


Reanne van Kleef was vrijdagochtend aanwezig bij de sneak-preview en vroeg Naturalisdirecteur Edwin van Huis, paleontoloog Anne Schulp en Leidse bioloog Freek Vonk hoe ze zich voelden nu Trix eindelijk in Naturalis staat. Ook sprak ze met Beau van Rijn die drie jaar geleden het eerste ‘tientje voor T. rex’ doneerde en met Martijn Guliker van het Dinolab.

 


T. rex Trix werd een aantal weken geleden enthousiast onthaald op de Beestenmarkt.

 


Burgemeester Henri Lenferink, Naturalisdirecteur Edwin van Huis, paleontoloog Anne Schulp en bioloog Freek Vonk vertelden een aantal weken geleden bij het openen van de kisten wat Trix zo bijzonder maakt.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline