Zendvergunning Sleutelstad FM verlengd tot 2022

De vergunning van Sleutelstad Radio om via 93.7 FM uit te mogen zenden is met vijf jaar verlengd. Minister Kamp had zich eerder al bereid verklaard om de vergunningen van de niet-landelijke commerciële radiostations te verlengen, maar dat is nu ook formeel geregeld.

Dat betekent dat radiozenders zoals Sleutelstad, maar ook bijvoorbeeld Radio 8FM en Decibel die ook in onze provincie zijn te beluisteren via de fm-frequenties mogen blijven uitzenden tot en met augustus 2022. De huidige vergunningen lopen over een jaar af.

Voorwaarde is een versnelde uitrol van het DAB+ netwerk. Dat is de digitale opvolger van de FM. De landelijke overheid stimuleert al jaren een overgang naar de digitale radiokanalen, maar het grote publiek omarmt het nog niet. Probleem daarbij is dat er een nieuw soort ontvanger voor nodig is, terwijl alle zenders die op DAB+ te beluisteren zijn ook op de FM zijn te ontvangen. Extra aanbod is er vooralsnog nauwelijks. Dat moet dus de komende jaren gaan veranderen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline