Help toekomstige pioniers overleven op Mars

2

Een groep studenten van de Universiteit Leiden zijn vandaag de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’ gestart. De 13 studenten hopen voor 27 oktober 8.600 euro op te halen. Met het ingezamelde geld willen de jonge wetenschappers, in het kader van de iGEM-competitie, onderzoek doen naar de mogelijkheden om planten op Mars te verbouwen. Een onderzoek dat een grote bijdrage kan leveren aan de kennis van het heelal.

In het bovenstaande filmpje wordt kort uitgelegd wat de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’ inhoudt (Bron: Youtube).

medium_Bacterium_iGEM_Leiden_NLHet onderzoeksproject wordt geheel door de studenten opgezet, geleid en uitgevoerd. Daarbij hoort ook de financiering van materialen, zoals de stof perchloraat, nagemaakte Marsgrond en laboratoriumbenodigdheden. Ze zullen gebruik maken van geavanceerde technieken, zoals een machine om de zwaartekracht op Mars in het laboratorium na te bootsen. Met de crowdfundingsactie hopen de studenten een deel van het project te bekostigen.

Door middel van een donatie kan er worden gezorgd voor een toekomst op Mars. Wil je doneren of meer informatie over de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’? Neem dan een kijkje op de website van Universiteit Leiden.

Delen

2 reacties

    • Zeker Clémens, maar de eerste kosmonautische pioniers naar Mars zullen nooit kunnen terugkeren naar Moeder Aarde, zelfs als ze kunnen overleven met hun moestuin met die rode aarde. Die kans hebben Nederlandse pioniers/migranten naar Canada en Australië overigens wel gehad.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline