Uitzending Science 071 17-08-2016

SCIENCE 071 logo (1) Science071 zit niet stil in de zomervakantie en heeft weer een goede dosis wetenschap voor je woensdagavond. Sanne van Gammeren ging voor Science op pad langs bij de EL CID. Petra de Bruijn vertelt ons over een Turkse James Bond, en redacteur Twan van Dodewaard brengt ons het laatste wetenschapsnieuws.

 

Redacteur Twan van Dodewaard brengt deze week het wetenschapsnieuws met: Het oudste gewervelde dier heeft het begin van de 80-jarige oorlog nog meegemaakt. Ergens in de middellandse zee ligt een heel oud stukje oceaan. Suiker wordt anders door de hersenen opgenomen dan tot nu toe altijd werd gedacht. De ontdekking van een vijfde fundamentele natuurkracht komt steeds dichterbij.

Voor Science op pad ging redacteur Sanne van Gammeren op bezoek bij de Facultaire dag van de Leidse studentenintroductie week de ‘EL CID’. Om een goede indruk te krijgen ging zij op bezoek bij de faculteiten Geesteswetenschappen en Geneeskunde.

 

Turkije heeft zijn eigen James Bond, Polat Alemdar uit de crime-serie Valley of the wolves. De vrij nationalistische serie komt nu al met een film en een aantal aflevering over de mislukte staatsgreep. Wij spraken daarover met Petra de Bruijn, universitair docent Turkse kunst en cultuur.
Daarnaast sprake we ook over de stand van de Turkse Kunst, cultuur en onderwijs, nu er bij bosjes mensen worden gearresteerd.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline