Leiden krijgt weer 3 oktoberkriebels

Nog minder dan twee maanden scheiden ons van de viering en herdenking van het ontzet van Leiden. Dat gebeurt dit jaar op een maandag. Ook bij de 3 October Vereeniging is men inmiddels terug van vakantie. Het bestuur en de commissarissen beginnen zich te roeren om Leiden alvast klaar te stomen voor het feest der feesten. Bijvoorbeeld met de introductie van een nieuw item voor de jongste 3 oktobervierders. Een heuse 3 oktober zuigspeen. Speen en ui dus.

Ook leuk om te zien is een animatie die Saskia van Dijk en Tom Verweij maakten voor het tv-programma 1 tegen 100. In het tekenfilmpje is te zien hoe de Spanjaarden de stad Leiden op 26 mei 1574 belegeren. Op 3 oktober 1574 vindt een kleine jongen een klaargemaakte maaltijd van wortelen, vlees en pastinaak bij de Lammenschans.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline