Radius doet proef met persoonsalarm

Vandaag is bij Radius Welzijn een zes weken durende pilot met het ‘vlinderalarm‘ van start gegaan. De Vlinder is een klein draagbaar apparaatje dat ouderen met een koord om hun nek dragen. Ze kunnen er zowel binnenshuis als buitenshuis alarm mee slaan als ze in nood verkeren of hulp nodig hebben.

Via de Vlinder kan overal in Nederland een spreek- en luisterverbinding tot stand worden gebracht met de alarmcentrale van het Vlinderalarm of met mantelzorgers en familie. Die kunnen via een app zien waar iemand zich bevindt.

Tien proefpersonen in Leiden en omgeving gaan het kleine draagbare apparaatje voor Radius uittesten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline