Pop-Up bijeenkomst in 3 oktobersfeer

In het Pop-Up Warenhuis Leiden werd Wim de Ru donderdagmiddag bevraagd over zijn passie voor muziek door Gijsbert van Es. Die laatste is journalist bij het NRC maar tijdelijk uitgeleend aan de gemeente Leiden. Het vraaggesprek met De ru was er eentje uit een serie die Van Es deze zomer organiseert voor ambtenaren van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.

“Een leuke manier om elkaar eens in een andere setting tegen te komen,” vindt Van Es. “Maar toen hier een Pop-Up warenhuis kwam met de mogelijkheid om ook iets te organiseren, hebben we daar op ingespeeld door de laatste tee bijeenkomsten hier te houden. Met publiek. Ook al omdat de twee laatste gasten bekend zijn bij veel Leidenaren.

Chris de Waard in gesprek met Wim de Ru. Over heden en verleden van de koraalzang waarvoor vroeger werd geoefend in De Waag. Op 21 september is de volgende oefening. Vanaf 19.30 uur in de Hooglandse Kerk.

Wim de Ru natuurlijk als dirigent bij de Koraalzang in het Van der Werfpark op 3 oktober, maar ook de laatste gast in deze zomerserie is wereldberoemd in de Sleutelstad. Over twee weken, op donderdag 18 augustus, schuift Tjeerd Scheffer aan. Niet alleen topsportcoördinator in Leiden, maar ook sinds de allereerste editie, in 1991, de organisator van de Leiden Marathon die hij ooit opzette met zijn toenmalige werkgever 3M als hoofdsponsor.

Chris de Waard in gesprek met Gijsbert van Es over zijn zomerserie gesprekken waarvan de laatste afleveringen worden gehouden in het Pop-Up Warenhuis Leiden.

Met Scheffer gaat Van Es is gesprek over alle ontwikkelingen in de Leidse sportwereld. Niet alleen de prestaties van Leidse sporters komen aan bod, zoals bijvoorbeeld nu in Rio tijdens de Olympische Spelen, maar ook zaken als een nieuwe topsporthal, een nieuwe ijshal, een nieuw zwembad en voetbalfusies komen aan bod. Scheffer neemt ook een tafeltennistafel en twee topspelers mee. Wie wil mag een batje mee slaan.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline