Trixtreintjes over twee weken onthuld

Vanaf 10 september staat Trix de T. rex in het voormalige pesthuis als middelpunt van de Naturalis tentoonstelling T. rex in Town. Vanaf dat moment gaan ook de speciale elektrische treintjes rijden tussen museum en stad. De gemeente en het Centrummanagement Leiden hopen zo een deel van de dinobezoekers te verleiden tot een bezoekje aan het centrum van Leiden. Het is de bedoeling dat er drie treintjes gaan rijden. Er kan er dan elke tien minuten eentje vertrekken.

2016-07-02 15.40.53De treintjes, eigenlijk zijn het meer een soort open busjes, worden over twee weken officieel onthuld op het Stadhuisplein. Hierboven de ‘kale’ versie tijdens een eerste proefrit door het centrum (Foto: Chris de Waard).

T. rex Trix arriveert op 26 augustus vanuit de VS in Nederland. Het prehistorische skelet wordt dan ’s ochtends bij Schiphol afgehaald door bioloog Freek Fonk en paleontoloog Anne Schulp van Naturalis. Daarna volgt een feestelijke intocht in Leiden waar Trix wordt ontvangen door burgemeester Lenferink.

De tocht eindigt op de Beestenmarkt waar tussen 10.30 uur en 11.30 uur een welkomsprogramma wordt georganiseerd. Die ceremonie is voor iedereen toegankelijk en is ook te volgen op een groot videoscherm.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline