Werfpop viert jubileum met prima weertje en sfeertje

Werfpop vierde zondag een geslaagd 35-jarig jubileumfeest. Het weer was uitstekend, de podia stonden vol met ijzersterke muzikanten en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Tegen het einde van de dag werd het bezoekersaantal op 21.000 geschat.

De Jeugd van Tegenwoordig bleek de absolute headliner van het muziekfestival te zijn. Tijdens het optreden van de Nederlandse rapformatie dreigde Werfpop uit haar voegen te barsten en werd het maximum van 13.000 bezoekers op het festivalterrein bijna bereikt. Reden voor Werfpopdirecteur Jeroen van der Lippe om zelf de bezoekersstromen bij de poort in de gaten te houden. “Gelukkig ging het precies goed en hoefden we de poorten niet te sluiten.”

Van der Lippe was zelf erg tevreden over het verloop van het jubileumfeest. “Het was een super mooie dag, het is super druk geweest, de sfeer was heel goed en er waren prachtige concerten. Dus ik ben heel erg tevreden.”

Extra podium

Mogelijk is er volgend jaar zelfs een extra podium op Werfpop te vinden. Van der Lippe: “Ik zou het heel erg leuk vinden als we er nog een podiumpje bij kunnen krijgen. We gaan nu vooral voor het grote gebaar maar ik zou het ook heel leuk vinden om een klein intiem podiump te creëren, zodat we die beleving ook kunnen geven op zo’n druk festival. Daar zijn we nu al over aan het brainstormen.”

Werfpopbier

Voor de gelegenheid werd er door het Stadsbrouwhuis een speciaal Werfpopbiertje gebrouwen: Withert. “Die naam komt van de organisatie van Werfpop”, vertelt brouwer Peter Slotboom. “Dat is natuurlijk ook hun logo.  Wij hebben dertig verschillende bieren gebrouwen en na een proeverij is mijn witbier tot winnaar verkozen.” In totaal is er 1500 liter van het werfpopbier gebrouwen. Waarschijnlijk is dat na het festival op, maar de echte fan zou nog eens bij de Leidse kroegen die hebben bijgedragen aan het bier een kijkje kunnen nemen. Daar zijn misschien nog wat restanten te vinden. Wellicht wordt er nog een Withert 2.0 gemaakt. “Maar dat zou dan voor de 36e editie van Werfpop zijn”, aldus de brouwer.

Pleerave

Nieuw dit jaar was de Pleerave. Bij de dixies konden mensen tijdens het wachten lekker swingen op de muziek van verschillende Dj’s. Bezoekers waren erg enthousiast over het initiatief. Ze bleven rustig drie kwartier hangen en noemden het ook wel ‘de beste stage tot nu toe’.

De Dj’s vonden het zelf ook heel bijzonder om te draaien bij de wc’s en vonden dat dit op meer festivals zou mogen. Tijdens het optreden van De Club van Lelijke Kinderen bleek zo’n microfoon ook nog erg handig te zijn: er werd omgeroepen of iemand maandverband of een tampon had, dat laatste werd binnen een minuut geleverd.

Van der Lippe was ook erg enthousiast over de Pleerave en laat weten dat deze volgend jaar zeker terug zal keren.

DJ Flor

Voor Leidens jongste DJ talent was Werfpop dit jaar ook heel speciaal. DJ Flor mocht draaien in de ‘Universitent’. Hij verzorgde daar een silentdisco. “Het is de droom van iedere artiest om op zo’n groot festival te staan. Echt heel gaaf!” Het publiek was ook zeer tevreden over het optreden van de 13-jarige, na afloop kreeg hij een daverend applaus.

Reanne van Kleef was aanwezig op Werfpop en maakte een reportage.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline