Nationale tennistop strijdt om titel tijdens de ‘Open Leidse’ op Tennisclub Roomburg

1

De Open Leidse Tenniskampioenschappen vinden van maandag 18 tot en met zondag 24 juli 2016 voor de 61ste keer plaats op Tennisclub Roomburg. Het toernooi beschikt weer over een ijzersterk deelnemersveld, zowel bij de heren als bij de dames gaan diverse oud-winnaars met elkaar de strijd aan en doen tientallen tennistoppers mee.

Bij de heren doen dit jaar maar liefst twintig spelers uit de nationale top-50 mee aan de Open Leidse. De plaatsingslijst wordt aangevoerd door titelverdediger Tim van Terheijden (nummer 7 van Nederland) en tweevoudig toernooiwinnaar Jasper Smit (nr. 8). Tot de kanshebbers behoren ook drievoudig winnaar Bart de Gier (12), Yannick Zenden (14), Kevin Boelhouwer (16), Bart van den Berg (17), Justin Eleveld (18), Jelle Sels (20) en voormalig winnaar Nick van der Meer (37).

Ook bij de dames belooft het een spannend toernooi te worden, met zestien speelsters uit de top-50 waaronder viervoudig winnares Olga Kalyuzhnaya (nummer 9 van Nederland), titelverdedigster Mandy Wagemaker (nr. 10), Kelly Versteeg (13), tweevoudig winnares Danielle Harmsen (15), Erika Vogelsang (19) en voormalig winnares Nicole Thyssen (33).

De kwalificaties voor het hoofdtoernooi starten op maandag 18 juli, het hoofdtoernooi begint op woensdag 20 juli. De finales worden gespeeld op zondag 24 juli. De wedstrijden van Nationaal Ranglijst Toernooi worden tussen 10.00 en 20.00 uur gespeeld en zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek.

De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg, daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. Naast het prestigieuze tennistoernooi in de categorie 1 wordt van zaterdag 16 juli tot en met zondag 24 juli ook een Open Toernooi in de categorieën 3 tot en met 7 gespeeld. Gedurende het toernooi kunnen op www.tcroomburg.nl de wedstrijdschema’s en dagprogramma’s geraadpleegd worden.

Vanafdezijlijn

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline