Kinderen vissen het Rapenburg schoon

9jul2016_vangstlijst_small

De lijst met alle voorwerpen die werden gevonden (Foto: Onderwater in Leiden).

Een deel van het Rapenburg is zaterdagochtend schoongevist tijdens de opschoonactie van Jeugdboekhandel Silvester. Veertig vrijwilligers hebben met behulp van Onder water in Leiden 39 fietsen, een vlaggenmast, vier winkelwagens een kruiwagen en nog zo’n vijftig metalen items uit de gracht gehaald.

De gemeente Leiden kwam met een inzamelwagen langs voor zeven volle zakken zwerf- en drijfvuil, waaronder een Perzisch tapijt, paraplu’s en stoelen.

Buiten het afval werden ook veel vissen en rivierkreeften gevonden. De jonge vrijwilligers kregen uitleg over de dieren en hun leefomgeving.

De grachten in Leiden worden constant leeggevist om een schone omgeving voor mens en dier te creëren. Wil jij ook een keer meedoen aan zo’n opschoonactie? Neem dan een kijkje op de website van Onder water in Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline