Grote schoonmaakactie in de Merenwijk

3

Inwoners van de Rodes in de Merenwijk hebben afgelopen zaterdag een grote schoonmaakactie georganiseerd. Ruim twintig kinderen deden mee en al lopend door de wijk sloten steeds meer mensen zich aan bij de opruimstoet. De kinderen haalden veel zwerfafval uit de struiken. Plastic, een kinderstoeltje, planken, zakken met oud brood en zelfs een kerstboom. Het afval werd direct opgehaald door de gemeentereiniging.

Na de opruimactie konden de jonge vrijwilligers in de straat spelen met straatspellen van sleuteldrop. De kinderen hielden ook nog een speurtocht en ze kregen een zoekplaat van Supporters van Schoon waarin zij konden opzoeken hoelang het voor elk stukje afval duurt voordat het is afgebroken.

Delen

3 reacties

  1. Geweldige actie, zou in iedere buurt mogen. Ruim dagelijks zoveel troep op. Als we dat allemaal eens wat meer zouden doen, zou de stad er stukken fraaier uitzien.

  2. Nu vind ik de Merenwijk niet zo vies wel vind ik een probleem dat de Broekweg een chaos is vanwege a het onkruid dat daar staat en wanneer gaat gemeente Leiden over op LED verlichting want ik voel me niet veilig wanneer ik op de fiets rijd in de Merenwijk met name de Vlinders, Plaats en Hoeken

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline