Hakketak, Francine sprak… makelaar Wim de Leeuw

francineToen ik hem weer eens handig op zijn Segway over de Leidse warenmarkt zag zoeven, dacht ik: “Die man wil ik eens spreken, maar ik ga niet als een gek achter hem aan rennen over die Leidse keitjes waar hij kennelijk geen enkele last van heeft op dat apparaat waar de gemiddelde Nederlander niet eens op durft te stappen! Ik ga hem wel bellen. Of mailen of zo. Hij moet toch ergens bereikbaar zijn.”

Ik heb het over Wim de Leeuw, met zijn compagnon Terry Bloemert gezamenlijk directeur / eigenaars van de ‘De Leeuw groep’. In het Leidse beter bekend als: ”De Leeuw makelaars’ of: ‘de Leeuwen’. Dat laatste vind ik gaaf, want je hebt het wél gemaakt als mensen je bedrijf aan een slogan of bijnaam herkennen.

Wim de Leeuw is een grote man – ben helaas vergeten te vragen hoe lang hij is- die niet alleen op die Segway wheels van hem boven de massa uittorent maar zeker ook als makelaarskantoor boven veel anderen uitpiekt. Door, zoals zij zelf terecht stellen: “De waarde van ervaring”. Want ervaring, dat hebben ze, onze Leeuwen! Hoog tijd dus om eens met aanvoerder van de over Leiden, Rijnsburg, Sassenheim en Katwijk verdeelde roedel makelaars te gaan praten.

Een afspraak

Tik www.deleeuw.nl in en je kunt vinden wat en, in mijn geval, wie je wil. Zit je even te dralen omdat de site veel interessante en leuke info op woninggebied heeft dan komt er al snel een chat-functie aan de zijkant oppoppen. Dus bereikbaar is het bedrijf zeker! Maar Wim zelf ook? Ja hoor, nog geen half uur na mijn mailtje had ik al antwoord, mét een invite. Daarom stapte ik nog geen week later bij zijn Leidse vestiging aan de Lammermarkt naar binnen. Het was mooi weer dus de deur stond uitnodigend open en eenmaal binnen voelde ik me direct prettig in de nette, niet overdreven, moderne sfeer met aan alle wanden presentaties van woningen die je zelf kunt bekijken, pakken en doorbladeren als je dat wil. Achter een balie zit een infodame, die niet tegen je aanspringt maar je even rond laat kijken en dan netjes aan je vraagt waar ze je mee kan helpen? Later begreep dat zij geen reguliere telefoniste maar (óók) een gediplomeerde makelaar is. Perfectie vanaf het eerste moment van contact dus.

Makelaar

Menigeen roept over Wim. ‘Sja, die is met een gouden lepeltje in zijn mond geboren’ Oja?….moet je eens aan zijn Linkedin profiel gaan snuffelen: https://nl.linkedin.com/in/wimdeleeuw daar vind je een staat van studies en dienst die je respect en bewondering vanzelf opwekt. Hij is geboren in Rijnsburg, doorliep MAVO, HAVO en ging na het behalen van de propedeuse van de HEAO rechten studeren in Leiden. Hij heeft mr voor zijn naam staan en werkte als student bij de Leidse rechtswinkel en zat in de landelijke directie van Stichting Integrand. Ooit doceerde hij het vak Praktijkleer aan de toenmalige makelaardij-opleiding van instituut Vrijbergen. Graag had hij, na het afronden van zijn studie, nog ervaring opgedaan bij een groot makelaarsbedrijf elders in het land. Maar in verband met de gezondheid van zijn vader zag hij daarvan af.

Sociaal betrokken mens

Ik ben al een half uurtje met hem in gesprek als het op het hierboven omschreven onderwerp komt. Wim roert rondjes in zijn koffie terwijl hij nadenkt. “Ik ben hartstikke blij met mijn levensloop, maar weet je Francine, als ik nu zou gaan studeren dan was ik vermoedelijk voor een studie bedrijfskunde gegaan. Daar had ik nóg meer aan gehad dan aan rechten. De melancholie heeft hij van zijn gezicht afgeroerd in de koffie, hij neemt een slok, kijkt tevreden rond en mij een beetje triomfantelijk aan.

Dat mag hij. Want dat gouden lepeltje hé?….dat kun je zo noemen maar hij heeft het lepeltje er wél ingehouden dwars door de recessie heen met zijn omvangrijke bedrijf! Doe dat maar eens na! Vier vestigingen, zeventig medewerkers die als spreeuwen in je bankrekening pikken ook al zijn ze nóg zo puik opgeleid en devoot aan het bedrijf. Je kunt je als DGA geen enkele misstap veroorloven of er heeft er eentje honger en dat heeft Wim, door zijn voortdurende innovatie zelfs in de recent teruglopende woningmarkt weten te voorkomen.

Daarnaast is Wim een sociaal betrokken mens. Heeft veel vrijwilligerswerk tussen zijn nevenfuncties staan en hij beijvert zich onder andere voor de Stichting Vrienden van Issoria. Hij is mede-organisator van de inmiddels overbekende Leidse kenniskwis: ‘Slag om Leiden’ die op één jaarlijkse netwerkavond enorme bedragen werft voor Hospice Issoria, een Leids thuis voor iedereen die op kort termijn zal overlijden. //www.issoria.nl/ Wim vind je ook in de investeringscommissie van het Leids Startersfonds //www.leidsstartersfonds.nl/ en hij is bestuurslid van Topsport Leiden. //www.topsportleiden.nl/ Daaronder staan nog een rijtje sportieve hobby’s op zijn persoonlijke naam genoteerd. //www.deleeuw.nl/onze-leeuwen-overzicht/372-directie-wim-de-leeuw

Té modern bijna!

Ga eens naar de bedrijfswebsite van de Leeuw makelaars en snuffel rond. Waar het ook over gaat op het gebied van woningen kopen- of verkopen, zij bieden jou de laatste ontwikkelingen, de nieuwste snufjes en de mooiste (virtuele, als je wilt) presentaties. Er bestaat een speciaal de Leeuw verkoopplan waarvan de Leeuw standaard al het meest in de presentatie van jouw woning verwerkt en je zelf met diverse ‘extra bouwstenen’ in samenwerking met een ‘de Leeuw’ makelaar de mooist passende presentatie van je te verkopen woning opbouwt. Dit systeem heeft ‘de Leeuw’ ontwikkelt op basis van de inmiddels zestig jaar ervaring die zij hebben. Elke woning wordt gekoesterd, elk huis heeft eigen verhaal.

Leiden

Wim kent Leiden goed. Hij woont met zijn Marisa en drie kinderen aan de Zoeterwoudse singel in een woonhuis waar hij apetrots op is. “Dat ík hier en op dit mooie plekje mág wonen! Daar geniet ik elke dag met volle teugen van”. Dit is het soort huis waarop je tijdelijk mag passen en waarvoor je tijdelijk mag zorgen, in afwachting van de volgende generatie. Hij zegt dat met zo’n blijdschap en nog immer aanwezige verwondering voor het woonhuis dat het lijkt alsof hij er gister introk. Maar zijn naam staat er alweer bijna tien jaar op de voordeur.

Wim uit zich enorm positief over de stad Leiden. “Leiden is een overzichtelijke stad met heel veel mooie gebouwen en prachtige plekken. We hebben hier geweldig goede horeca, mooie winkels, prachtige musea, een stad vol historie en cultuur. En Leiden is als stad nog steeds overzichtelijk. Dát maakt Leiden zo’n heerlijke stad om in te wonen en te werken!” Daarna spreekt hij zich enthousiast uit over Leiden en wat er de laatste jaren is gebeurd. “Leiden wás een stad met een minderwaardigheidscomplex maar we zijn de laatste decennia gelukkig veel trotser geworden op wat we hier hebben! De stad komt uit zijn hoekje, ontpopt zich als iets gigantisch fraais. Er is echt sprake van een Leidse Lente. En dat geldt voor alles en iedereen erin. We hebben hier de juiste energie en synergie op het moment! We zijn niet alleen een historische stad met singels en grachten, we vormen ook steeds meer een sportieve stad waar we met zijn allen goed mee omgaan en erg zuinig op zijn!”

Nuchtere man

Wim heeft geen motto. “Daar ben ik veel te nuchter voor”. Hij vindt het gewéldig als hij naast de charmante hakjes van Marisa ook sneakers in haar kast ziet staan. Een vrouw die ook een meisje kan zijn, dat kan hem enorm vertederen. Ik vraag hem of ik het goed op Facebook zag? Dat Marisa naast haar liefde voor paardrijden tegenwoordig ook af en toe een potje bokst? “Dát bedoel ik dus, zegt hij grijnzend, dat is toch super?” Ik vermoed een boel lol en gezelligheid in huize de Leeuw, het geluk knalt uit zijn ogen als hij het over zijn gezin heeft.

Blog de Leeuw

Wim hangt niet de directeur uit, terwijl hij dat wél is. Hij is dagelijks op een van de kantoren te vinden en zeer betrokken bij alle medewerkers. Hij kent ze allemaal bij naam en titel, want de meesten zijn volkomen gecertificeerd. Werk je voor ‘de Leeuw’ en haal je je diploma’s? Fijn voor jou maar je mag eerst zwijgend meelopen met meer ervaren makelaars. Je wordt intern opgeleid naar ‘RasLeeuw’, je mag borden plakken, luisteren, de gang van zaken bestuderen, foutloos leren werken en net zolang in de avonden doorstuderen totdat je zelfstandig een vestiging zou kunnen runnen. Pas dan….mag je onder begeleiding van een Mentor-Leeuw aan het werk.

Wil je weten wat er allemaal bij dat makelen komt kijken? Lees dan eens het blog van de Leeuw. Dat wordt keurig bijgehouden met het laatste nieuws op makelaarsgebied. En door wie denk je? Juist: door Wim persoonlijk! blog.deleeuw.nl

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Francine Verbiest

Ik ben een gewone Leidse vrouw die al verschillende van haar passies en dromen heeft kunnen en mogen waarmaken, in Leiden deed ik iets met bloemen en motoren en nu verkoop ik spullen met krullen en (uw) woningen. U kunt het wat uitgebreider nakijken op ondernemen op hakken. Ik ben dol op kinderen en honden, werk graag met jonge talenten, gooi mijn energie eruit op wel- en niet gemotoriseerde 2-wielers, voel me goed in en ga graag op in de massa, hou van mensen maar niet van klitterige clubjes, ken het kind in mezelf en ben al meer dan 40 jaar samen met de voormalig “Leidse tuinman met de snor” wiens achternaam ik vol trots draag!

Je bent nu offline