Zomerschool in 2016

Ook in 2016 organiseert het ICLON een zomerschool tegen zittenblijven. Dit besloten de rectoren van middelbare scholen uit de regio en de projectleiding van het ICLON afgelopen week. Dit jaar zal de zomerschool ook een proef draaien met een vmbo-t groep voor het vak wiskunde.

Het doel van de zomerschool is leerlingen te ondersteunen, te motiveren en te inspireren door goede inhoudelijke begeleiding, kleine groepen, individuele aandacht en betrokkenheid van de organisatie en ouders. Leerlingen krijgen zo een kans om tijdens een korte, maar intensieve periode in de zomervakantie de opgelopen achterstanden weg te werken, zonder daarvoor een heel schooljaar te moeten overdoen.

Het afgelopen jaar gebeurde dit voor het eerst. De pilot is succesvol geweest; van de 94 leerlingen die de zomerschool volgden ging bijna driekwart alsnog over naar het volgende leerjaar. Leerlingen volgden twee weken lang één of twee schoolvakken en sloten deze twee weken af met toets. Naast reguliere lessen en gesprekken met de studiecoaches, werden er ook extra activiteiten ter inspiratie georganiseerd, zoals een escaperoom, een gastles of een museumbezoek.

In dit project werken studenten en afgestudeerden van de lerarenopleiding als zomerschoolleraar. Zo wordt een kwalitatief sterke regionale zomerschool aangeboden. Voor de studenten uit de lerarenopleiding is dit project een kans om zich voor te bereiden op hun vak als leraar.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline