Trixtrein enthousiast ontvangen in centrum

4

Het toeristische treintje dat na de zomer gaat rijden tussen Naturalis en het centrum reed zaterdag alvast een dagje proef door het centrum van Leiden. Mensen reageerden enthousiast op de nieuwe verschijning in het centrum van Leiden. Ook online oogst het initiatief vooral bijval.

Directeur Chris Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden kroop voor de testrit zelf achter het stuur van de elektrische trein die nu nog effen wit is, maar in de zomer wordt omgebouwd tot heuse dinotrein. Als passagier stapte onder andere voorzitter Frans Schohaus in van Centrummanagement Leiden.

trix_leiden

 

Samen met Naturalis tekenen Stadsparkeerplan en Centrummanagement voor de exploitatie van de ‘Tixtreintjes’ waarvan er in totaal drie moeten gaan rijden. Zo hoopt het centrummanagement een deel van de bezoekers aan de Trix-tentoonstelling ‘T. rex in Town‘ die op 10 september in het Pesthuis begint te verleiden een bezoekje aan het centrum te brengen.

Delen

4 reacties

  1. Cees Mentink op

    Gouden idee, perfect uitgevoerd, uitstekend voor Leiden.
    Bravo!

  2. Piet Pekelharing op

    Maar waarom is dit voertuig niet voorzien van een kenteken?

    • Zelfde categorie als de 45km autootjes?
      Dan zou een verzekeringsplaatje volstaan…

  3. Hans van Dam op

    Dit is een voertuig voor 12 personen. In andere berichten is sprake van 24 personen per treintje. Dat betekent dat een treintje bestaat uit 2 gekoppelde voertuigen. Dat wordt lastig op het Rapenburg en het Pieterskerkplein.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline