Dominee De Snoo ontvangt onderscheiding

Dominee Arie de Snoo van de Herengrachtkerk ontving afgelopen zaterdag een onderscheiding van burgemeester Henri Lenferink. Arie de Snoo mag zich nu Ridder in de orde van Oranje Nassau noemen.

Dominee De Snoo is twaalf jaar lang predikant in Leiden geweest. Daarnaast was hij drie jaar preses en daarmee ook het gezicht van de Generale Synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. De Snoo heeft meer dan veertig jaar diverse gemeenten in het hele land gediend.

In Leiden heeft Arie de Snoo zich sterk ingezet voor de samenwerking van de Herengrachtkerk met de christelijk-gereformeerde Opstandingskerk en de protestantse Marekerk. De maatschappelijke betrokkenheid van Arie de Snoo uitte zich onder andere in zijn steun voor de Stichting Present, die Leidenaren stimuleert zich praktisch in te zetten voor medebewoners die het moeilijk hebben.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline