Restaurant In Den Doofpot winnaar Leiden Culinair

Zoals elk jaar maakte ook bij deze 30e editie van Leiden Culinair een kundige jury een rondgang langs de deelnemende restaurants om de gerechten te beoordelen. De jury bestond dit keer uit Leiden Culinair-bestuursleden van het eerste uur. Max Worms, Leo Kamphues en Willem Buijteweg keurden en kozen.

Op de eerste plek eindigde restaurant In den Doofpot met een bijzonder gerecht: Komboecha. Dat is gefermenteerde zwarte thee met mosselen, gember en texturen van waterkers.

prijs

De tweede prijs ging naar Group4Dinner waarin vier restaurants de culinaire krachten hebben gebundeld. De Gapende Eter, het Prentenkabinet, restaurant De Knip en Allemansgeest. Hun Rouleau van kreeft met gebakken gamba’s, een crème van avocado, zoetzure komkommer en truffelmayonaise viel goed in de smaak bij de vakjury.

 

De derde prijs was voor de speciale bereiding van gebakken buikspek door restaurant Dartel. Op 68◦C gegaard in combinatie met octopus in een marinade van peper, sereh, gember en daarbij pandanrijst gegaard in kokosmelk.

Er werd ook een creativiteitsprijs uitgereikt. Die ging naar cateraar All Class die een gerecht serveert waarin een combinatie is gemaakt van een hoofd- en een nagerecht: een ceviche van zalm met gedroogde venkel salami, Roseval, gepofte paprika en mierikswortel roomijs.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline