Nieuwe Jan van Houtbrug blijft 60 jaar liggen

2

Over een aantal maanden starten de herstelwerkzaamheden aan de Jan van Houtbrug. Dan begint de gemeente met het aanleggen van het eerste deel van de centrumroute en het herstel van de brug wordt daar meteen bij meegenomen. De nieuwe brug zal vervolgens zestig jaar blijven liggen.

De gebruikelijke tijd waarin een brug wordt afgeschreven is veertig jaar. Op basis van de verwachte levensduur van de brug is besloten om de afschrijvingstermijn op zestig jaar vast te stellen. “Natuurlijk zijn de jaarlasten daardoor lager, maar die afschrijving moet altijd kloppen met wat reëel is”, zegt wethouder Robert Strijk. “Het gaat hier om een betonnen fundament en dat kan echt wel zestig jaar mee. Sommige wegdelen daarop zoals het afvalt gaan minder lang mee en die schrijven we dan ook sneller af.”

Uit inspecties begin dit jaar bleek dat de constructie van de brug niet meer voldeed aan de vereiste normen. Daarom ligt er sinds maart een stalen noodbrug over de oude brug heen. De ‘nieuwe’ Jan van Houtbrug wordt historiserend teruggebouwd en behoudt daarmee het originele uiterlijk. De kosten voor de nieuwe brug zijn begroot op 1.087.500 euro.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk over het vernieuwen van de Jan van Houtbrug.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline