VVD Leiden wil nieuwe tijdelijke woningen leasen

De VVD Leiden gaat net als de rest van de gemeenteraad akkoord met de aanschaf van circa 168 tijdelijke woonunits door de gemeente Leiden en de woningbouwcorporaties, maar wil bij de nieuwe locaties die na de zomer besproken gaan worden een andere aanpak. Fractievoorzitter Frederik Zevenbergen zegt uit te willen gaan van sobere tijdelijke woonruimte en dat strookt in zijn ogen niet met luxe units van 75.000 euro per stuk.

De luxe woonunits kunnen in de toekomst weliswaar relatief eenvoudig worden verplaatst en hebben dan ook een restwaarde, maar het strookt in de ogen van de VVD-voorman niet met de tijdelijkheid om zulke dure woonunits te kopen. Zijn partij wil dat het college de units die later dit jaar nodig zijn, gaat leasen of huren.

Dat wilde wethouder Laudy niet op voorhand beloven. Wel komt deze discussie dus zeker terug. De VVD wil dan in elk geval een financiële vergelijking tussen de luxe finch woningen en eenvoudige leaseunits die volgens de VVD een factor vier minder kosten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline