Toch ook statushouders naar Sumatrastraat

8

Onder zware druk van een meerderheid van de Leidse raad onder aanvoering van de PvdA heeft wethouder Roos van Gelderen haar voorstel aangepast voor het opvangen van daklozen op het schoolplein van de voormalige Springplank school in de Sumatrastraat.

Chris de Waard sprak met wethouder Van Gelderen over de tijdelijke huisvestingslocaties waar de raad gisteren mee instemde.

In plaats van 16 uitstromers uit de opvang van De Binnenvest komen er nu een mix van daklozen, statushouders en gewone woningzoekenden. Net als op de drie andere locaties waar de raad even na middernacht toe besloten heeft. Dat zijn een terrein aan de Wassenaarseweg en het terrein van het Hoogheemraadschap aan de Voorschoterweg.

Van Gelderen hield lang vast aan haar voornemen om de locatie in de Sumatrastraat de eerste jaren exclusief te bestemmen voor daklozen. De nood bij De Binnenvest is groot en omdat bij de leegstaande school alle voorzieningen al aanwezig zijn, dacht Van Gelderen daar sneller dan elders de eerste mensen te kunnen onderbrengen. De buurt wilde dat niet en ook de gemeenteraad wil gewoon een spreiding van alle groepen over alle locaties. Beter voor de integratie en de sociale cohesie, zo vinden veel partijen.

Van Gelderen liet het er gisteravond uiteindelijk niet op aankomen. Een wijzigingsvoorstel van de PvdA met steun van een raadsmeerderheid werd niet ingediend, omdat de wethouder haar plan alsnog aanpaste. Er komen ook aan de Sumatrastraat nu zowel daklozen, statushouders als reguliere woningzoekenden. Volgens Van Gelderen heeft de aanpassing ermee te maken dat nader onderzoek heeft uitgewezen dat ook andere locaties snel in gebruik genomen kunnen worden.

Delen

8 reacties

 1. Zware druk laat me niet lachen , nee is nee punt. Aan de veiligheid wordt nul komma nul gedacht. Ik hou mijn hart vast met 3oktober een nieuwe Keulen?

 2. Daklozen , asielzoekers en reguliere woningzoekende? Wie wilt er nu naast een dakloze(ook een zeer gevaarlijke doelgroep met hun drugs alcohol gebruik) asielzoekers(die al opgewonden raakt van een westers meisje van alle leeftijden als ze blond haar zien) wat een gemeenteraad hebben we toch.

 3. En sommige mensen moet je weren zoals deze lieden, parasieten die straks generatie op generatie profiteerd van de welvaart en verzorgingstaat. Maar goed sommige geloven die linkse tomatenclub

  • Burger nou eens in Tramalant.
   Pas je aan.
   Doe een taalcursus. Pechtold heeft miljoenen voor je over.

 4. Geen tijd voor een taalcursus, ben namelijk hard aan het werk om mijn hypotheek te kunnen bekostigen, waar de helft van mijn centen naar dit soort parasieten gaat, en subsidies voor linkse tomatenclubs. En inburgeren? Ben een geboren en getogen leijenaar, en die pipos verkloten me stad! Aan ons wordt niet gedacht , tijd voor een eigen volk beleid hier!

  • Gerard van der Veer op

   Je kunt niet rekenen. Je kunt niet schrijven. Je gebruikt angstaanjagende woorden in plaats van gewone taal. Je fantaseert in Armageddon-modus en nog wil het maar niet spannend worden. En dat alles moeten we je vergeven omdat je een echte Leidenaar bent die “hard werkt voor zijn centen”?
   *
   Tienduizenden Leidenaren werken voor hun geld! Zij produceren niet zulke bagger.
   *
   Maar bovenal vind ik je een zeur, in je je altijd maar weer de dupe verklaren. De Co Verhoogprijs voor Leidse vrijwilligers zul je niet verdienen met je inzet voor Leidse ouderen, als het tenminste niet je eigen moeder of opa is die je mantelzorg verleent. Maar voor de Martin Bosmabokaal voor hyenagehuil ben je bij deze genomineerd.

 5. Ah, het beledigen gaat weer beginnen. Als ik u was zou ik naar een opticien gaan , u bent namelijk stekeblind. U bent medeverantwoordelijk voor dit afbraak beleid van het Nederlandse volk. Ik kwalificeer u tot onderkruipsel die heult met de vijand!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline