Uitstel voor ‘tijdelijke’ woningen bij Rhijnvreugd

1

De gemeenteraad gaat in meerderheid akkoord met het realiseren van tijdelijke extra woonruimte op een aantal plekken in Leiden voor het huisvesten van vluchtelingen met een vergunning, speciale doelgroepen en reguliere woningzoekenden. De locatie Rhijnvreugd wordt tot na de zomer uitgesteld.

Een voorstel om de extra woningen bij Rhijnvreugd op een later tijdstip apart te bekijken, komt van D66. Die partij werd daarin gesteund door GroenLinks, de VVD, het CDA, de PvdA, de PvdD en Leefbaar Leiden. De gemeente wil bij Rhijnvreugd geen woningen neerzetten voor maximaal twee keer vijf jaar, maar voor een veel langere periode. De plek is beschikbaar voor permanente bebouwing en zo’n langere periode maakt het makkelijker te betalen. Dat zijn zulke andere omstandigheden dat de raad daar nog eens goed naar wil kijken.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline