Een mix van retail, kunst en cultuur in voormalig V&D pand

1

Centrummanagement Leiden en het Cultuurfonds Leiden hopen op 1 juli een pop-up warenhuis in het voormalige V&D pand te openen. “De bedoeling is dat we tijdens de maanden juli en augustus in het oude pand van de V&D een mix van retail, kunst en cultuur plaatsen”, vertelt Hans Genotte, die tot het faillissement V&D bedrijfsleider van het filiaal in Leiden.  Tegenwoordig werkt hij bij het Centrummanagement Leiden.


Chris de Waard ging in gesprek met Hans Gennotte, voormalig bedrijfsleider V&D en vestigingsadviseur binnenstad Leiden bij Centrummanagement Leiden.

Om het pop-up warenhuis tot een succes te maken zijn Centrummanagement en het Cultuurfonds Leiden op zoek naar retailers, muzikanten en kunstenaars. Retailers en culturele initiatiefnemers kunnen zich tot en met zondag 19 juni aanmelden om een plek te huren in het warenhuis. De minimale afname is tien. Voorwaarde is dat de ruimte tijdens de openingstijden altijd bemand is in de hele periode juli en augustus. Die openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie over het pop-up warenhuis is te vinden op de website van Centrummanagement Leiden.

Sinds de sluiting van de V&D merken veel ondernemers dat er een duidelijke daling in de winst is geweest. “De doorstroom in het centrum is een van de redenen dat we het pop-up warenhuis zijn gestart,” vertelt Gennotte.

Delen

1 reactie

  1. Het pand zal inderdaad een nieuwe bestemming moeten krijgen, maar voor degenen die zich met V&D verbonden voelen, is het toch even slikken. Als doekje voor het bloeden is er voor hen een groep gestart op Facebook, onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”
    https://www.facebook.com/groups/557643317732605/

    Deze groep is er niet alleen voor voormalige medewerkers, maar ook voor klanten en andere belangstellenden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline