Vette vangst bij haringveiling 3 Octobergilde

Maar liefst 16.550 euro is er vanavond bij elkaar gehamerd tijdens de haringveiling van het 3 Octobergilde. Dat is maar liefst 3.550 euro meer dan vorig jaar. Toen werd de rol van veilingmeester op het laatste moment overgenomen door Rudo Slappendel, omdat de vaste veilingmeester, D66-voorman Alexander Pechtold, op het laatste moment verstek liet gaan. Een debat in de Tweede Kamer ging voor. Ook dit jaar zegde Pechtold af en daarmee verspeelde hij ook de functie. In Slappendel lijkt een waardig opvolger gevonden te zijn.

Chris de Waard nam een kijkje bij de veiling en sprak met winnaar Piet Sloos, Gildevoorzitter Gerda Schukking en veilingmeester Rudo Slappendel.

Na een reeks kleinere kavels werd het felbegeerde vaatje inzet van de biedingen. Hoewel, even leek het er op dat de aantrekkingskracht van de Hollandse Nieuwe wat minder was dan in eerdere jaren. De veiling verliep stroef en het was trekken en sleuren voor de veilingmeester. Pas toen de bedragen in een paar korte rondes snel opliepen, kwamen ook de serieuze biedingen op gang. De haring wordt geveild via een zogenaamde ‘Amerikaanse Veiling’ waarbij iedereen betaalt wat ‘ie biedt. Toen het met 1.000 euro omhoog ging, liep de teller dan ook snel op tot boven de negenduizend euro.

Piet Sloos van Steenplaza ging er met de buit vandoor. Het vaatje weggeven zoals veel voorgangers in andere jaren deden, is er bij hem niet bij. “Ze gaan naar m’n personeel!” Da’s niet weggeven, maar uitdelen dus.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline