Muziekhuis en oefenruimtes blijven aan Middelstegracht

2

Het Muziekhuis Leiden en de oefenruimtes voor bandjes blijven aan de Middelstegracht. Dat schrijft wethouder Strijk in een brief aan de gemeenteraad waarin hij terugblikt op het afgelopen jaar waarbij de exploitatie in mei 2015 over is gegaan naar BplusC na een nieuw convenant met de omwonenden. Daarin zijn afspraken gemaakt om overlast te voorkomen. “Dit is gelukt, want BplusC heeft het vertrouwen van de buurtbewoners”, aldus Strijk.

In het Muziekhuis vinden nog steeds optredens plaats van bandjes. De oefen- en lesruimtes worden door BplusC beschikbaar gesteld aan amateurmusici. Ook multicultureel podium De X programmeert er nog steeds. Volgens Strijk gaat dat in goede samenwerking met BplusC hoewel De X de vroege sluitingstijden wel vindt knellen. Strijk: “Het is zoeken naar een balans tussen een interessante programmering en rust in de buurt”

 

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline