Meer internationale congressen in Leiden

Internationale congresorganisaties weten Leiden steeds beter te vinden. Afgelopen jaar vonden in Leiden 22 internationale congressen plaats. Hiermee realiseert Leiden een stijging van 2.000 congresdagen ten opzichte van 2014.

Leiden Convention Bureau, dat deel uitmaakt van Leiden Marketing, is trots op de stijgende lijn binnen de internationale congresmarkt. “Leiden doet het goed als congresstad. De stad profileert zich in het buitenland steeds beter als een kennis- en universiteitsstad. Daar plukken we nu de vruchten van, want economisch gezien blijft de congresmarkt erg lucratief”, vertelt Yvonne Kret, manager Leiden Convention Bureau.

Leiden Convention Bureau richtte in 2014 in samenwerking met de gemeente Leiden, de universiteit, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Leidse gastvrijheidssector een netwerk van congresambassadeurs op. Met de inzet van Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven, de ‘congresambassadeurs’,wordt gezamenlijk gewerkt aan het imago van ‘Leiden Kennisstad’. De ambassadeurs zijn belangrijke aanjagers voor het binnenhalen en ontwikkelen van meerdaagse internationale wetenschappelijke congressen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline