Komst Hudson’s Bay naar Leiden nog niet helemaal zeker

2

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Hudson’s Bay naar Leiden komt. Dat zegt wethouder Laudy. “Ik hoor wel dat daar over gesproken wordt, maar ik weet dat eigenaar a.s.r. ook nog met andere partijen spreekt. Het lijkt me ook heel slim als je vastgoed wilt verhuren, dat je aan verschillende partijen vraagt wat ze willen en hoeveel ze zouden kunnen betalen.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Laudy over de invulling van het V&D-pand.

Hudson’s Bay kondigde afgelopen week aan circa twintig warenhuizen in Nederland te willen openen. In de meeste gevallen zal daarbij een voormalig V&D-pand worden betrokken. In een aantal plaatsen hebben die panden al een al dan niet tijdelijke nieuwe bestemming. Of ook het Leidse warenhuisgebouw aan de Aalmarkt zo’n tijdelijke bestemming krijgt, wordt snel duidelijk denkt Laudy: “Alles hangt af van de overeenstemming van a.s.r. met een nieuwe huurder en hoe lang die vervolgens nodig heeft. Voor een paar weken ga je dat niet doen. De eigenaar staat in elk geval positief tegenover zo’n tijdelijke invulling.”

Delen

2 reacties

  1. Natuurlijk is Leiden niet intressant genoeg omdat de gemeente zoals gewoonlijk voor ondernemers niet zo vriendelijk is. Dit nog zacht uitgedrukt.. ..

    • Jantje van Leiden op

      Niet zo vriendelijk voor ondernemers? Waarom zou diezelfde gemeente voor bijna € 100 parakeergarages bouwen? Juist, ten gerieve van die ondernemers!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline