Leiden Helpt krijgt steun van gemeente: drie jaar langer subsidie

9

De stichting Leiden Helpt lijkt voorlopig verzekerd in haar voortbestaan. Wethouder Damen wil de subsidie voor het pand aan de Willem Barentzstraat met drie jaar verlengen. Ze gaat dat de gemeenteraad voorstellen. Daarmee komt een eerder plan, waarbij de gemeente de stichting zou gaan helpen met een crowdfundingactie, waarschijnlijk te vervallen.

Leiden Helpt hield vanmiddag open huis om het verbouwde pand te laten zien aan belangstellenden en sponsors. Het college was met twee wethouders vertegenwoordigd. Naast Marleen Damen kwam ook Roos van Gelderen een kijkje nemen en ook zij had goed nieuws voor Ron Flippo en de zijnen. Het pand wordt door de gemeente geschikt gemaakt voor minder validen. Drempels weg dus.

Chris de Waard ging ook even kijken bij het verbouwde pand van Leiden Helpt en sprak onder andere met wethouder Roos van Gelderen en met initiatiefnemer Ron Flippo.

Leiden Helpt opent begin juni ook de dierenvoedselbank waar de afgelopen weken aan is gewerkt. Eerst komt er nog een inzamelingsactie van Hoogvliet Supermarkten voor dierenvoedsel en daarna kan de achterban van Leiden Helpt er terecht voor voer voor hun huisdier.

Een ander nieuwtje waar Flippo vanmiddag mee kwam is de start van een thuishulpservice voor Leidse ouderen. Van een aanbieder van zorgverzekeringen, welke mag hij nog niet onthullen, krijgt zijn stichting 1500 euro per maand. Daarmee gaan 10 vrijwilligers elk 15 uur helpen bij ouderen die de thuishulp niet kunnen betalen. Doordat de vergoeding binnen de marge valt die vrijwilligers mogen ontvangen zijn er geen gevolgen voor een eventuele uitkering van de vrijwilliger.

Delen

9 reacties

 1. Zeker weer verkiezingstijd en bang dat de PVDA en SP zetels verliezen. Er is wel geld voor een duur museum maar geen geld voor de Voedselbank. Het is een schande dat de wethouders Van Gelderen en Damen pas na een hoop tamtam in de media geld toezeggen.

 2. Martijn
  Geld dat door gemeente besteed kan worden kan niet zomaar even hupsake toegezegd worden dit behoefd overleg dat is ook gebeurt
  Dat leiden helpt de media heeft gezocht is alleen maar goed
  En nee verkiezingen duren nog 2 jaar

 3. @Martine
  Er is geld voor een Singelpark voor rijke mensen, er is geld voor museum de Lakenhal voor rijke mensen maar voor Leiden Helpt was eerst geen geld. Nu opeens wel.
  Waarom trok de gemeente dan eerder de subsidie in en krijgt Leiden Helpt nu opeens wel geld?

  Volgend jaar landelijke verkiezingen. SP en PVDA met Leidenaar Samsom doen het verdomde slecht. Hiermee kan mislukkeling Samsom laten zien (dat geldt ook voor meneer Roemer van de SP die je vier jaar niet hebt gehoord) dat de PVDA opkomt voor de armen. Amahoela, het land en ook deze stad is de afgelopen jaren geregeerd door rijkeliuispartijen VVD en D66. Dit is een sigaar uit eigen doos want iedereen met een auto in Leiden betaalt hier aan mee. Dus ook de minder draagkrachtigen.

 4. Het is in elk geval goed besteed geld voor mensen die dat echt kunnen gebruiken.

 5. Richard Laarebil op

  Nog een laatste keer vol erin. Eric vtg en Richard III als gemeentelijke spreekbuizen kunnen dan nog een keer terugslaan. De subsidiehaters van VVDebt en Draaikonten66 (oh wat sleets toch!) staan weer eens voor l*l. Het recht zegenviert hier en deze stichting krijgt haar verdiende steun. Aangetoond nuttig en menslievend. Beter dan de asfalt en betonmachines van Laudy’s Bouwend NL en voorpagina politici als Strijk, Holla en de minachtende neoliberaal Zevenbergen.
  Verder zullen inderdaad de PvdA en SP als vertegenwoordigers van het salon socialisme hard onderuit gaan. Vooral Zwamson en Holla zullen veel pijn gaan leiden. Ik bedoel in hun socialistische ziel.
  Het was me een genoegen om de misstanden in deze stad aan de orde te stellen. Helaas heeft de business as usual politiek nog het laatste woord. Maar de grote verandering komt er aan. Geduld is een schone zaak. En kom er nu maar in vtg en Richard III.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline