Paul Dirkse opvolger Frank de Wit

6

De Leidse D66-fractie heeft Paul Dirkse voorgedragen voor benoeming tot wethouder. Paul zal Frank de Wit opvolgen als wethouder Sport, Onderwijs en Duurzaamheid. Paul is al jarenlang actief betrokken bij tal van zaken in Leiden en heeft een grote passie voor sport. Zo was hij mede-oprichter van het crowdfunding platform Wij zijn Sport, was hij jarenlang voorzitter van tennisclub Unicum en schreef hij in de periode 2005 -2008 als journalist voor het Leids Nieuwsblad en Sleutelstad over de Leidse politiek.


Chris de Waard in gesprek met D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster en beoogd wethouder Paul Dirkse tijdens Nieuws071.

Vorige maand maakte huidig wethouder Frank de Wit zijn vertrek kenbaar. Op verzoek van de fractie heeft een adviescommissie gezocht naar een geschikte kandidaat. De fractie van D66 stemde unaniem in met de keuze voor Paul Dirkse. Fractievoorzitter Jeffrey van Haaster: “Met Paul heeft D66 een gedreven nieuwe wethouder gevonden die het goede werk van Frank de Wit zal voortzetten. We kijken uit naar een prettige samenwerking met mooie resultaten voor de stad.”

D66 is verheugd dat Paul Dirkse zich beschikbaar stelt voor het wethouderschap. Afdelingsvoorzitter Jeroen Slobbe: “Met Paul krijgt Leiden een Leidse wethouder die de sportwereld door en door kent. En ook een wethouder die betrokken is bij duurzaamheid en zich hard maakt voor goed onderwijs. Kortom een goede match met D66 Leiden.”

Naar verwachting zal Paul Dirkse in de raadsvergadering van donderdag 16 juni aan de gemeenteraad voor benoeming worden voorgedragen.

Delen

6 reacties

  1. Aad van dr Luit op

    Zo zie ja maar dat er ook in de politiek soms de juiste keuzes worden gemaakt. Gefeliciteerd Leiden en Paul

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline