Opbouw Beelden in Leiden in volle gang

Morgen is de officiële opening van de openluchtentoonstelling Beelden in Leiden maar sinds gisteren wordt er al hard gewerkt aan de Hooglandse Kerkgracht. Voor het weekeinde werden de eerste beelden al geplaatst op het voorterrein van het LUMC. Het thema van Beelden in Leiden is dit jaar Life Science en daarom heeft de organisatie de samenwerking gezocht met het Leiden Bio Science Park. De kunstenaars hebben als voorbereiding ‘inspiratiegesprekken’ gevoerd met bedrijven op het Bio Sciencepark.

Voorzitter Joque Mulder van Beelden in Leiden in gesprek met Chris de Waard over de eerste lustrumeditie.

Beelden in Leiden wordt dit jaar gehouden van 19 mei tot en met 7 augustus. Bij het LUMC staan vier beelden, op de Hooglandse Kerkgracht elf. Morgen wordt bij de opening ook bekend welke kunstenaar de Frans de Witprijs wint.

Net als in andere jaren zijn de kunstwerken ook nu weer te koop. Er komt geen veiling. Daarvoor bleek de belangstelling de afgelopen jaren laag, bovendien hoopt de organisatie dat veel beelden dit keer sowieso worden aangekocht door de bedrijven op het Bio Science Park..

 

Bij het LUMC staat dit jaar ook een aantal beelden als onderdeel van de vijfde editie van Beelden in Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline