Onbegrip bij VVD over afsluiting Burggravenlaan

18

Een van de alternatieve routes om Leiden via de oostkant te verlaten, is tijdens grote delen van de dag dicht. Nu de Kanaalweg voor anderhalf jaar is afgesloten, is de doorgaande route via Burggravenlaan-Sitterlaan. De VVD vindt het onbegrijpelijk dat de Burggravenlaan tijdens de spitsuren is afgesloten om sluipverkeer tegen te gaan en stelt vragen aan het college.

Op de brug tussen de De Sitterlaan en de Burggravenlaan staat gedurende grote delen van de dag een paal die het doorgaan van auto’s onmogelijk maakt. Volgens de website van de gemeente is de afsluiting bedoeld om tijdens de spitsuren het verkeer om te leiden en ervoor te zorgen dat er minder sluipverkeer komt. Dit zou veiliger zijn voor de schoolgaande kinderen.

Sluipverkeer Professorenwijk

De VVD vindt deze redenering onbegrijpelijk. VVD-raadslid Dorien Verbree stelt in een brief aan het college dat automobilisten door de extra afsluiting juist de wijken in gaan. Er wordt dus juist sluipverkeer gecreëerd door de paal. Verbree wil nu van het college weten of zij vinden dat het sluipverkeer dat nu door de kinderrijke Professorenwijk gaat, de veiligheid meer bevordert dan het verkeer over de Burggravenlaan. Als dit niet zo is, dan vraagt ze waarom de gemeente met het plaatsen van de paal dan toch voor sluipverkeer door de Professorenwijk kiest.

Files

Ook zijn de ontstane verkeersopstoppingen zeer ernstig.  De file van verkeer dat gedurende de ochtendspits via de Burggravenlaan-Sitterlaan de stad wil verlaten, blijkt op sommige ochtenden zelfs tot aan het Levendaal te staan. Daarom vraagt Verbree aan het college of zij deze mate van verkeershinder redelijk vinden, en zo nee, hoe ze de verkeershinder gaan verminderen.

Spitstijden

Volgens de website van de gemeente wordt de paal alleen tijdens de spitsuren gebruikt. De paal staat volgens de VVD echter ook buiten de spitstijden nog omhoog. Ook op momenten dat er nauwelijks schoolgaande kinderen in de buurt zijn. Het raadslid sluit haar brief af met de vraag waarom het college kiest voor een veel langduriger afsluiting van de weg.

Delen

18 reacties

 1. Gerda de Vink

  sporen niet en binnen kort ook een deel van de lammerschans dicht ,, hoe komt men op tijd op het werk of school . echt leiden weer alles in 1 x afsluiten

 2. Heleen Coster

  Helemaal gek geworden die gemeentelui. En de burger maar dokken voor dit soort onzin! Gggrrrrr….ik kan daar echt woest om worden!

 3. Daar wordt de stad schoner op lekker in de file staan.
  Lekker co2 uitstoten met mijn diesel en daar betaal je wegenbelasting voor om in de file te staan.
  Goed bezig gemeente Leiden.

 4. Niet zeuren! De mensen die dit bedacht hebben zijn “hoogopgeleid” of zoiets en hebben hier goed over nagedacht en weten het veel beter als wij allemaal bijelkaar! Dus mond houden en slikken.

 5. Deze verkeersmaatregel is inderdaad zinloos en gevaarlijk. Dat die tunnel op de Kanaalweg onder het spoor een jaar moet kosten: dat is een project van Pro-Rail. Dat zegt genoeg.

 6. Ik rij nu gefrustreerd door de kinderrijke professorenwijk om naar mijn huisje op de burggravenlaan te komen. Volgens mij werkt de paal dus averechts en gevaarlijker

 7. Leiden word weer een grote bouwput, De Leidse ring gaat ook binnenkort van start, de chaos bij Holiday Inn, nu bij de Kanaal weg etc. Ik heb me auto de deur uit gedaan want je komt Leiden met moeite de stad in maar ook er uit is een ramp. En dan is heel Noord met ingang van 1 juli betaald parkeren, nou gemeente Leiden van mij zullen jullie niet meer plukken want mijn heilige koe is nu van een ander! Bedankt voor de chaos hier in de stad! Toeristen die maken gelijk rechtsomkeert, de Duitsers die met de pinksteren komen weten nu helemaal de weg niet meer want TomTom krijgt een hartinfarct ‘omdraaien, omdraaien, rechts, rechts,rechts,rechts…….krak,knerp. ………BOEM

  • Grappig dat je melk koe weg
   we zullen hem uiteraard niet missen !! succes op je fiets of driewieler.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline