Nieuw woonblok in Zeeheldenbuurt op plek school en buurthuis

2

Een sloopbesluit is het niet, maar de kans lijkt vrij gering dat de bestaande bebouwing blijft staan in het blok tussen de Evertsenstraat, de Oosterstraat, de Oosterdwarsstraat en Munnikenstraat in de Zeeheldenbuurt. Daar staan nu nog de gebouwen van de voormalige basisschool De Dolfijn en buurthuis ’t Schippertje.

Chris de Waard spreekt met wethouder Laudy over de herontwikkeling van het blok in de Zeeheldenbuurt waar onder meer de gebouwen van De Dolfijn en ’t Schippertje staan.

Deze week heeft het college van B en W besloten dat het bouwblok verkocht kan worden aan een ontwikkelaar die er levensloopbestendige woningen moet realiseren. “Dat is de voornaamste wens van de buurt”, zegt wethouder Laudy. De wijk heeft samen met de gemeente een wijkvisie opgesteld en die wordt de komende jaren uitgevoerd.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline