Geen geuzenintocht bij 3 oktoberviering

Het naspelen van de intocht van de geuzen in de vroege morgen van 3 oktober gaat niet door. De 3 October Vereeniging kondigde het nieuwe programma-onderdeel op 10 maart aan tijdens de presentatie van het thema voor de viering van Leidens Ontzet. De geuzen zouden via de Korte Vliet de stad in varen en rond 8.00 uur aanleggen bij het standbeeld van Van der Werf in het gelijknamige park. Daarna zouden ze naar De Waag gaan waar de haringen worden uitgereikt.

Zouden, want de intocht is afgeblazen. Dat meldde het bestuur van de 3 October Vereeniging tijdens de algemene ledenvergadering die vrijdagavond werd gehouden. Het blijkt allemaal veel te duur te worden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline