EU draait After Dark Festival de nek om

Het Naturalis Afterdark Festival op 30 september gaat niet door. De EU heeft besloten het festival dit jaar toch geen geld toe te kennen. Nu de grootste sponsor zich terugtrekt, ziet de organisatie geen andere optie dan het evenement te annuleren.

“Omdat het te kort dag is om nog zo’n grote nieuwe sponsor te vinden, hebben we besloten dat het niet verstandig is om door te gaan. K*t met peren natuurlijk”, meldt de organisatie op hun facebookpagina.

Als alternatief werkt de organisatie nu aan een serie kleinere evenementen. Deze moeten gaan plaatsvinden onder de nieuwe T. Rex die vanaf september in Naturalis is te zien. De serie krijgt de naam ‘Cocktails & Dinosaurs’.


Verslaggevers Maaike Lek en Reanne van Kleef waren bij de vorige editie van het Naturalis After Dark Festival aanwezig en maakten deze reportage.

Stadsgehoorzaal

Dit jaar komt Naturalis met het After Dark-programma ook naar het centrum van de stad. Ze worden verwelkomd door de Stadsgehoorzaal waar van mei tot en met december de flitscollegereeks ‘Kruisbestuivinggaat plaatsvinden. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen onderzoekers kort over hun onderzoek. Het doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken. Het eerste flitscollege is op 18 mei.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline