Schultz keert niet terug als minister

13

Als de VVD na de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar opnieuw in de regering terecht komt, keert de Leidse minister Schultz (Milieu en Infrastructuur)  sowieso niet meer terug als minister. Dat heeft ze vandaag bekend gemaakt.

Schultz gaf eerder bij Sleutelstad al eens aan niet voor eeuwig in de politiek te willen blijven. Het bedrijfsleven lonkt. Dat was in het verleden ook al zo toen ze na haar tweede staatssecretarisschap directeur werd bij zorgverzekeraar Achmea.

Delen

13 reacties

 1. Godzijdank verdwijnt deze neoliberale asfalt staatssecetaris van infra en “milieu”.Achter het kookfornuis bij advocaatje Haro en nooit meer verkrachten van milieunormen langs snelwegen, b.v. A13 Overschie, 130 km/u voor olie en autoverslaafd NL op 77% van de wegen in het jaar van het klimaat in Parijs, liberale onderonsjes met PZH voor netwerkwegen als Rijnlandroute door het laatste Leidse groen, kust laten volbouwen door projectontwikkelaars, ondemocratische omgevingswetten en nog meer liberale geniepigheid. Zogenaamd voor het algemeen belang en met name de groei voor de VVD elite.
  En nu gaan we doorpakken door de vrijgezellige armoede ontkennende uitbuitende Rutte 2 en zijn hobbyende liberale vrienden in ons Leiden weg te jagen in 2017 en 2018. Bevrijdingsdag van het Dikke IK neoliberalisme in dit land de stad zal er komen!

  • Piet Pekelharing op

   Als u dan toch zo lekker bezig bent met regenten weg te jagen, kunt u dan meteen ook even de familie Geprivilegieerd woonachtig op landgoed Eikenhorst te Wassenaar naar hun landgoed in Argentinië sturen?

 2. Inderdaad een pulp politica onder Rutte. Lintjes doorknippen, populistisch beleid als “130 km/uur wordt de norm” en vrij spel voor de BV Nederland. Eigenlijk had deze pulp politica moeten opstappen na 2x vermeende belangverstrengelingen van manlief bij het ministerie en na de 2x afstraffing door de rechter inzake de 100 km/uur bij Overschie en in Amsterdam. Nog nooit eerder voorgekomen bij een verkeersminister! Als vertrouweling van de smalende gladde aal Rutte mocht de pulp politica door met een rampzalig beleid binnen I en M en de almachtige RWS. Ten koste van natuur en leefomgeving. En ten gunste voor nog meer asfalt en fossiele verslaving. Leve Parijs te beginnen op de noordpool?
  Gesteund door de PvdA met Zwamson als bedrijfsleider van de liberale furie na 2010. De pulp politica zal eerst royaal een wachtgeld regeling tegemoet kunnen zijn voor de nieuwe uitdaging in BV Nederland begint of misschien niet. Bij Laudy’s Bouwend NL lobby? Waar de door Rutte gegeselde UWV uitkeringstrekkers het vel over de neus gehaald wordt, ouderen, zieken en daglozen uitgebuit worden krijgt de pulp politica het pluche thuisbezorgd. Labbekakken zoals de nuttelozen bij de VVD
  Getr van VNO heet en leve de elite mentaliteit. Soort zoekt soort.
  Deze pulp politica heeft het aanzien en vertrouwen in de politiek ernstig geschaad. Onbetrouwbare overheid. NL verdient beter, maar zal eerst moeten puinruimen als ook Rutte in de wacht gaat.

 3. Herstel…
  Labbekakken zoals de nuttelozen bij de Boerse VVD getrouwen van VNO heten en leve de elite mentaliteit….

 4. frans schroder op

  Dat voorbeeld zouden veel meer van dat pvda/vvd idioten moeten volgen gelijk stoppen met het land naar de kloten helpen.

 5. Touche, maar wat is het alternatief? Draaikonten66, Salonsociale Partij, PartijvdArmoede, ChristenkapitalistischDA, PVV…. Geen van deze opportunistische 4 jaars partijen zal de problemen van morgen rationeel kunnen oplossen. De schuldenbom van 220 biljoen dollar, de Rode Ponzi in het Middenrijk, de verrijking van de CEO’s, commissarissen in het bedrijfsleven, Panama Papers, vergrijzing, vluchtelingen, klimaatcrisis, criminele banksters, het anglosaksische militair complex en hierdoor terrorisme etc. De politiek is zo verrot en hypocriet dat een big reset nodig is. Een kleinschalige, duurzame samenleving met veel minder mensen biedt een alternatief. Maar dat zal niet gaan zonder een wereldwijde sanering der mensheid. Ook Leiden zal dit op niet al te lange termijn gaan voelen. Bereid u maar vast voor!

 6. Die komt wel terug in een of andere goedbetaalde baan, of bij een bedrijf van manlief, waarin ze haar door haar politieke functies opgebouwde netwerk en kennis van het Haagse wereldje in dienst van het bedrijfsleven kan stellen of ze wordt lobbyiste voor de auto- en asfaltsectoren. In afwachting daarvan krijgt ze een riant wachtgeld, maar waarschijnlijk heeft ze al iets geregeld.

 7. Waar blijft de reactie van de VVD Leiden? Mond vol tanden of gewoon reeds verslagen? Kom op Zevenbergen, Verbree, Hoogeveen, Laudy, laat je liberale kapsones nu ook eens zien. Anders wie zwijgt stemt toe!

 8. Leienaartje op

  Nou om het verhaal over vezuinigingen nou ook eens het probleem wachtgeld neer te plaatsen en dat permanent af te schaven en net zoals ieder ander de ww in en daarna de sociale dienst. Ook eens het dubbeltje 4x omdraaien. Maar heel die politieke kliek houd elkaar het (gouden) hand boven het hoofd. De burger moet wel de broekriem aansjorren maar die afgeschoven ex politieke figuren houden een handen als bakken op. Tja ze beschermen elkaar… .

  • Leienaartje op

   Sorry voor de taal ‘fauten’ kan het helaas niet meer corrigeren.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline