Hoop voor Leidsch Trefpunt: volgende week gesprek met wethouder Damen

De kans is groot dat het Leidsch Trefpunt van de stichting Leiden Helpt ook na september open kan blijven. Dit weekeinde maakte oprichter Ron Flippo bekend dat per september de huursubsidie stopt en dat daarmee waarschijnlijk het doek zou vallen voor de stichting die vanuit het voormalige pand van de Voedselbank Leiden mensen helpt die net boven het minimum zitten en daardoor buiten allerlei regelingen vallen.

Chris de Waard sprak vanmiddag met Jo Verhoeven van de stichting Leiden Helpt. Ze hoopt dat de gemeente het pand alsnog gratis beschikbaar blijft stellen.

Vanaf haar vakantieadres laat wethouder Marleen Damen weten dat het niet zo zwart-wit is als het nu misschien lijkt. “Ik wil volgende week zeker met de stichting in gesprek. Ze doen belangrijk werk en we moeten kijken wat er mogelijk is”, laat ze via haar woordvoerder weten.

Bij Leiden Helpt zijn ze wel een beetje opgelucht, maar helemaal gerust zijn ze er toch nog niet op dat het goed komt. Jo Verhoeven van de stichting: “Vrijdag zeiden ze op het stadhuis toch echt dat de subsidie in september stopt. Waar moeten we dan 35.000 euro per jaar vandaan halen? We doen zoveel goed werk.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline