Stationsgebied krijgt pop-up containerwijk

7

Op de plek waar na de zomer de bouw start van nieuwbouwcomplex De Lorentz tegenover station Leiden Centraal, komt een tijdelijke pop-up-buurt. Om te voorkomen dat het bouwterrein maanden braak ligt, is een creatieve invulling gezocht voor de hoek Stationsweg / Stationsplein / Schuttersveld. Die is gevonden in ‘De Buurt‘. Het moet deze zomer een hotspot met cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten.

De Buurt wordt met zeecontainers opgedeeld in verschillende gebieden waar activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Zonnen op een stadsstrand, sporten of toekijken of genieten van muziek. Alle activiteiten worden ook gecommuniceerd via de Facebook-pagina van De Buurt.

 

debuurtWaar nu nog druk gesloopt wordt, verrijst over zeven weken ‘De Buurt’.

Wethouder Paul Laudy is enthousiast over de pop-up-buurt: “Zo krijgt het Leidse stationsgebied alvast een voorproefje van de toekomst.” Momenteel zijn op de plek waar De Buurt moet verrijzen nog sloopwerkzaamheden aan de gang. Zodra die zijn afgerond, start de bouw van de pop-up-buurt.

De Buurt opent op 17 juni haar deuren en blijft staan tot 18 september.

Delen

7 reacties

  1. Tja, wat moet ik hier nou van denken? Het stationsgebied is sinds jaar en dag geen visitekaartje van de stad. Ook het station zelf aan de buitenkant ziet er steeds viezer uit. Mijn bezorgdheid is vooral dat er steeds meer beton en steeds minder groen (wel ingetekend, maar nauwelijks terug te zien in de praktijk) komt. Het gebied moet veel beter aansluiten bij het historische karakter (kern) van de stad.
    Helaas zie ik dat er niet van komen. Het wordt een allegaartje van stijlen, waarbij de historische delen schril afsteken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline